Читај ми!

Ђилас поднео оставку на место председника КСС

Председник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас званично је поднео оставку на ту функцију. Ђиласова оставка усвојена је на Скупштини КСС у Кући кошарке у Сазоновој, након што је претходно поднео извештај резултата у овој години. За сада нема кандидата за новог председника, а избори у КСС требало би да се одрже 15. децембра.

"Био је договор да своје званично повлачење са функције обавим пред вама, а не да то сазнајете званично кроз медије. То треба радити пред људима који су ми дали подршку претходних година. Сматрам најискреније да је дошло време да на ово место дође нови човек, са новим идејама, да настави оно што смо почели пре шест година и да се српска кошарка развија са тим. Не постоји заиста никакав други разлог. Моји сарадници знају да сам о томе причао и пре шест месеци. Мислим да је, после свега што смо урадили, сада прави тренутак", рекао је Ђилас.

Он је делегатима поднео извештај о раду Савеза након прошле скупштине, која је одржана крајем јуна. Досадашњи председник је рекао да ће се трудити да наредној управи остави што бољу финансијску ситуацију, са циљем да КСС у наредну годину уђе без дуговања.

За сада нема кандидата за новог председника, а избори у КСС требало би да се одрже 15. децембра.

Ђилас је на чело Савеза дошао у пролеће 2011. године, а сениорске селекције су у то време освојиле четири медаље. Мушки национални тим освојио је два сребра, на Олимпијским играма и Светском првенству, а женски олимпијску бронзу и европско злато.
Седница скупштине је у току.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво