Звезда срушила Барсу у Београду

Након што су први меч нове сезоне Евролиге одиграли у бившем "Пиониру", кошаркаши Црвене звезде су у трећем колу дочекали славну Барселону у распродатој београдској Арени и славили велику победу, другу у сезони – 76:65. Сјајна партија трија Гудурић – Бјeлица – Симоновић.

Тврд почетак меча, пуно промашаја и мали број поена у првих пет минута, након којих је резултат био 6:6. Црвено-бели су се прилично мучили у нападу, промашивали и отворене шутеве, па се из публике поново могло чути кукање на "тврде обруче у Арени". Тек нешто боље у том сегменту одиграла је Барселона, која у финишу преко расположеног Олесона (десет поена) и растрчаног Рајса одлази на 9:16, што је био резултат прве деонице.

Друга четвртина донела је игру у серијама два клуба. Прво је Звезда пришла на два поена мање, онда су Каталонци отишли на седам више – 31:24, да би затим српски шампион предвођен расположеним шутерима Гудурићем и Симоновићем везао шеснаест поена заредом и на полувреме отишао са 40:31. Гости су успели да постигну кош у последња четири минута другог периода.

После одмора, обе екипе су наставиле знатно концентрисаније, боље шутирале и у првих пет минута убациле по седам поена (по једну тројку). У том мини периоду исцрпљујуће дуеле под кошевима водила су двојица центара, Кузмић и Томић, и чини се да је као победник изашао повремени српски репрезентативац. Уз то, боља селекција шута Звезде са спољних позиција и минијатуре искусног Бјелице под кошем одржали су предност домаћег тима пред завршних десет минута – 60:48.

"Блауграна" са много више одлучности креће у четвртој четвртини, тројке погађају Рајс и Ериксен, Клавер веже четири лака поена. Звезда у том делу успева да "измисли" поене после добре одбране и контри које реализује Гудурић, оба пута на асистенцију Џенкинса. Потом на сцену ступа без дилеме меч-винер Милко Бјелица, који са неколико поена, асистенција и скокова "ломи" утакмицу у корист српског тима, за коначних 76:65 (9:16, 31:15, 20:17, 16:17).

На крају је Бјелица на свом конту имао 12 поена, уз по 4 асистенције и скока, феноменални Гудурић је био најефикаснији актер сусрета са 21 поеном, док је Симоновић додао 13.

Код Барселоне је Бред Олесон убацио 15, а Тајрис Рајс 12 кошева.

Звезда већ у петак игра у гостима код Панатинаикоса у Атини, у мечу четвртог кола.

Овако је протекао меч:

20.45 – Крај меча. Звезда је победила Барселону резултатом 76:65.

20.25 – Пред почетак последњег дела игре, Звезда има лепих 12 поена предности – 60:48.

19.50 – Разбудили су се и једни и други, далеко занимљивија друга четвртина. Гудурић и Симоновић одлични у домаћем тиму, који води 40:31 на полувремену.

19.20 – На крају прве деонице, Барселона води 16:9. Бред Олесон је, практично, једини расположен играч у оба тима, пошто је постигао десет поена.

19.00 – Почео је меч у Београду, први напад има Барселона.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво