Читај ми!

Весић: Београд спортска престоница, коначни циљ ЕП у фудбалу

Градски менаџер Горан Весић рекао је да је Београд добијањем организације Фајнал-фора кошаркашке Евролиге 2018. потврдио статус спортске престонице овог дела Европе и истакао да је коначни циљ добијање организације бар једне групе Европског првенства у фудбалу.

"Сасвим сигурно ћемо организовати најбољи Ф4 у историји, Србија и Београд су познати као добри домаћини, четири године смо се борили за Ф4 и сада преостаје да на њему покажемо да ће бити како смо обећавали.Ово је важан догађај, не само за кошарку, него и за спорт уопште јер свако велико такмичење младе људе усмерава ка спорту", рекао је Весић Танјугу. Он је подсетио да Београд сваке године организује бар по једно велико такмичење.

Ове године имали смо футсал и ватерполо, следеће је дворанско првенство у атлетици. Са друге стране ово је најбоља могућа промоција Београда и то је нешто што не може да се плати никаквих рекламама и спотовима. Пооред тога, то је промоција туризма, 10.00 навијача ће доћи овде на четиру дана, трошиће 300 евра дневно. И на крају, што је најважније свако велико такмичење побошљава нашу инфаструктруу јер то место мора додатно да се уреди, овај пут КОМБАНК арена, као што ће Пионир бити уређен за кандидатуру за СП 2023".

Весић је додао да Београд и Влада Србије охрабрује Савезе да се кандидују и истакао да се "помера лествица" где би на крају Београд могао да буде и домаћин неке групе Европског првенства у фудбалу.

Надам се да ће то тако бити, охрабрујемо Савез, ФСС има нашу подсршку, знајући да имају иза себе и град Београд и Владу, надам се да ће бити храбрији да се организују за домаћинство великих такмичења", закључио је Весић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво