Кавси и Спарси убедљиви на отварању нове НБА сезоне

Кошаркаши Кливленда, Сан Антонија и Портланда победама су отворили нову, 71. сезону НБА лиге. Члановима шампионског тима из Охаја је пре меча са Никсима уручено шампионско прстење.

По традицији, први меч НБА сезоне одигран је на паркету шампиона, којем се тада уручује чувено прстење. Након 52 године чекања, коначно су ту церемонију дочекали и у Кливленду.

Леброн "Краљ" Џејмс и другари добили су толико жељени комад накита, али и овације препуне арене "Квик ен Лоанс" у Кливленду. 

У првом мечу сезоне код Кавса гостовали су реновирани Никси, али Кармело Ентони и екипа нису издржали ритам шампиона. Домаћин је славио победу од 117:88.

Најефикаснији у редовима "коњаника" био је Кајри Ирвинг са 29 поена, Лав је додао 23, док је Џејмс забележио трипл-дабл од 19 поена, 14 асистенција и 11 скокова. 

У пораженом тиму Ентони је убацио 19 кошева, Роуз 17 а Порзингис 16.

Велике промене у тиму направили су и Вориорси, али то им није помогло, доживели су прави дебакл на премијери. Немилосрдни су били Спарси Грега Поповића, који су тријумфовали са убедљивих 129:100, и то у Оукленду! 

Кавај Ленард је забележио 35 поена уз пет скокова, Олдриџ је имао дабл-дабл од 26 поена и 14 скокова, а Симонс додао 20 кошева.

Код Вориорса новајлија Кевин Дурент је био расположен са 27 поена и 10 скокова, Кари је убацио поен мање, а Дрејмонд Грин допринео са 18 кошева и 12 ухваћених лопти.

Трећи и најнеизвеснији меч одиграли су Портланд и Јута, а на крају су славили Трејлблејзерси са 113:104, уз чак 39 поена Демјана Лиларда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво