Недовић: Морамо да искористимо šшансу и одемо у Рио

Српски кошаркашки репрезентативац Немања Недовић рекао је да национални тим има велику жељу и мотив да одигра што боље пред пуном Ареном на квалификационом турниру у Београду и избори пласман на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

"То је сигурно нешто посебно за нас. Јединствена прилика да се пласирамо на Олимпијске игре пред пуном Ареном и једноставно морамо да је искористимо. Имаћемо притисак јер смо домаћини, али не смемо да имамо никакво оправдање. Циљ је пласман на Олимпијске игре и то јасно од када смо добили домаћинство", рекао је Недовић новинарима на представљању новог дреса репрезентације.

Он је нагласио да познаје квалитет ривала на квалификационом турниру и да српски тим не сме да их потцени.

"Упознат са Летонијом и Чешком, међутим, никако не смемо да потценимо Порторико. Карлос Аројо је позван, играће вероватно Џеј-Џеј Бареа и имају јако добре играче на свим позицијама".

Члан Уникахе рекао је да је иза њега добра сезона у клубу, у којем је успео да се избори за нови, двогодишњи уговор.

"Завршио сам сезону пре седам, осам дана и ишчекујем почетак припрема. Спремам се индивидуално и једва чекам да почнемо. Завршио сам јако добро сезону, последња три месеца сам играо на јако високом нивоу. Заслужио сам продужетак сарадње у Малаги и заиста сам пресрећан због тога", рекао је 24-годишњи бек и осврнуо се на медијска писања да ће му се у клубу придружити један од најкориснијих играча АЦБ лиге прошле сезоне Дејан Мусли.

"Колико знам није још званично, постоје велике шансе да дође. Ипак, не знам да ли ће Марковић остати у Малаги. Заиста бих волео да нас је што више у Уникахи", закључио је Недовић.

Квалификациони турнир у Београду игра се од 4. до 9. јула, а Србија се налази у А групи са Анголом и Порториком, док су у другој Јапан, Чешка и Летонија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије