Ово је нови дрес кошаркаша и кошаркашица Србије!

У Основној школи „Краљ Петар Први", месту на коме је пре скоро једног века одиграна прва кошаркашка утакмица у Београду, представљени су нови дресови кошаркашких селекција Србије.

Натписи на новом дресу, чија најупадљивија разлика у односу претходни јесте велика застава Србије на бочној страни, биће на латиници. На свој пропратној опреми (дуксевима, мајицама за тренинге, мајицама за загревање...) натписи ће бити исписани ћириличним писмом.

У улози манекена нашли су се Немања Недовић и Милица Дабовић. На промоцији је, сем руководства КСС-а, био и некадашњи репрезентативац Жарко Паспаљ, тренутно потпредседник ОКС, као и цела женска кошаркашка селекција на челу са Марином Маљковић.

"Верујем да ће мушки тим у Арени обезбедити пласман на Олимпијске игре и да ћемо бити једна од само шест земаља које ће имати и женску и мушку селекцију на кошаркашком турниру у Рију. Тамо се одлази 30. јула, навијајте за нас и верујем да ћемо се вратити са неком медаљом, на радост људи у Србији", поручио је Драган Ђилас, председник Кошаркашког савеза Србије.

Квалификациони турнир на програму је од 4. до 9. јула у Београдској арени, а Србија ће играти у Групи А са Порториком и Анголом, док су у Б групи Чешка, Летонија и Јапан.

Само ће победник турнира обезбедити пласман на Олимпијске игре 2016. у Рију.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије