ФМП бољи од Меге, "пантери" на корак до АБА лиге

Кошаркаши ФМП-а победили су у Сремској Митровици екипу Мега Лекса са 84:83 (24:33, 18:20, 24:13, 18:17) и тако повели са 2:1 у борби за треће место Суперлиге Србије.

До трећег места и пласмана у Јадранску лиги следеће сезоне стићи ће тим који први дође до три победе. Следећи меч игра се у петак, у Железнику, од 20.00.

ФМП је до победе и брејка у гостима водио Филип Човић који је постигао 23 поена, најбоље га је пратио Драган Апић са 18, док је Огњен Добрић постигао 15.

У пораженом тиму најефикаснији је био Раде Загорац са 15 поена, Петар Поповић и Данило Николић су постигли по 12, док су Никола Јанковић и Ивица Зибац меч завршили са по 11 постигнутих поена.

Изабраници Дејана Милојевића су на полувремену имали 11 поена предности, али је ФМП у трећој деоници заиграо доста ангажованије и боље у одбрани и тако стигао до изједначења на истеку 30 минута игре.

У последњој деоници виђена је резултатска клацкалица, а питање победника решио је Човић који је погодио два слободна бацања шест секунди пре краја утакмице. Никола Ивановић имао је шансу да у последњем нападу донесе Меги победу, али није био прецизан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије