Читај ми!

Џикић: Против ФМП-а нема места за - "лако ћемо"

Тренер кошаркаша Партизана Александар Џикић рекао да његова екипа спремно дочекује полуфиналну серију Суперлиге Србије против ФМП-а и истакао да црно-бели не смеју да потцене противника. Полуфинална серија првенства Србије за црно-беле почиње у суботу у 18 часова када дочекују ФМП.

"Полуфинале дочекујемо готово 100 одсто здрави и спремни да урадимо све што је потребно да бисмо се пласирали у финале. Сигурно нећемо потценити противника, нема места за 'лако ћемо' размишљања. Не сме се тако ући у дуел с њима, који иза себе имају добру сезону и никакав императив победе. Потребно је да урадимо више на паркету, успоставимо ритам и начин игре који нама одговара", рекао је Џикић за сајт клуба.

Лигашки део Суперлиге Србије, Партизан је завршио на првом месту Групе Б, док је ФМП био други у Групи А.

"Досадашњим играма у Суперлиги, изборили смо право домаћинства у полуфиналу и веома смо задовољни због тога. Наш противник је озбиљна организација, има пуну ротацију у саставу, потпуну формацију са два играча на свакој позицији. Састав им је крцат момцима који су прошли репрезентативне селекције, а ово полуфинале за њих практично значи пријемни испит за састав евролигашког представника АБА лиге", рекао је Џикић.

"Чека нас мотивисан ривал који има јасног предводника у организатору игре, који иза себе има дугогодисњу сарадњу с тренером, а то увек даје додатни квалитет. То је скакачки агресивна екипа, са пуно поена које постижу у раној фази напада", додао је Џикић.

Кошаркаш Партизана Новица Величковић је рекао да црно-бели против ФМП-а морају да одиграју "јако и чврсто".

"ФМП је млада и талентована екипа која игра веома чврсто. Од када сам дошао, одиграли смо са њима две пријатељске утакмице, намучили су нас у купу и заслужују сваки респект. Сада се све заборавља, улази се у серију и немаш права на киксеве. Морамо да одиграмо јако и чврсто јер наспрам нас није тим за потцењивање", навео је Величковић.

Како је објављено на сајту Партизана, црно-бели ће на сутрашњој утакмици у хали "Александар Николић" имати специјалне госте, јер долазе ватерполисти Партизана који су раније ове недеље освојили 27. титулу државног првака, јуниори КК Партизан који су постали прваци Србије, али и некадашњи играчи тог клуба Жофри Ловерњ и Лео Вестерман.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара