Читај ми!

Партизан преко Меге до првог места

Кошаркаши Партизана обезбедили су прво место у Групи Б Супер лиге, пошто су у Београду победили Мега Лекс са 94:89 (20:16, 21:17, 21:29, 32:27), у петом колу такмичења. Џикић: Испуњен део циљева, свиђа ми се што је екипа на ивици.

Партизан има свих пет победа, две више од Меге, коло пре краја, тако да ће са прве позиције у полуфинале плеј-офа, у коме ће му противник највероватније бити ФМП.

Партизан су предводили Вања Маринковић са 15, Адин Врабац са 14 и Александар Цветковић са 13 поена. Најефикаснији у Мега Лексу био је Данило Николић са 29 поена и девет скокова. Александар Рашић завршио је меч са 19 поена и пет асистенција, а Раде Загорац са 17 поена и девет скокова.

Партизан је углавном водио, Мега се борила, али је меч преломљен у последњих пет минута серијом тројки Партизана.

Мега је повела са 6:3 и тако искористила доминацију у скоку, али је Партизан почео да погађа, направио серију 9:0 и дошао до вођства 16:10. Гостујућа екипа је у првој деоници имала шест офанзивних скокова и 12 укупно, а оба тима су промашивала много пенала у првој четвртини, која је завршена вођством домаће екипе 20:16.

Мега је у другој четвртини изједначила поенима Данила Николића и Николе Јанковића, али је Партизан одговорио новом серијом, овог пута 8:0 и дошао до вођства 28:20.

Тада се развила велика борба на терену, али је Партизан држао вођство, највише захваљујући томе што је постигао више тројки - четири наспрам једне Мегине. Црно-бели су на полувремену водили 41:33.

Мега је боље почела друго полувреме и средином треће четвртине је дошла до изједначења, 48:48. Партизан је одговорио и дошао до вођства 61:53, али је Мега за мање од два минута направила серију 9:1 и изједначила на 62:62 на крају треће четвртине, да би тројком Рашића на почетку четврте дошла до првог вођства још од прве четвртине.

Последња деоница била је неизвесна и борба, али је домаћи тим стекао осетније вођство са пет везаних поена Маринковића, а Александар Цветковић погодио је тројку три минута пре краја за 83:75. Рашић је потом постигао тројку, одговорио је Врабац, а онда је Чедомир Витковац дао још једну за 90:83 у последњем минуту.

Џикић: Испуњен део циљева, свиђа ми се што је екипа на ивици

Тренер Партизана Александар Џикић рекао је да је његова екипа пласманом у полуфинале плеј-офа Супер лиге испунила део циљева, а после победе над Мега Лексом казао је да је задовољан стањем у коме се екипа налази.

"Мислим да смо уласком у полуфинале са прве позиције одрадили један део онога о чему смо разговарали. Сада остаје да се спремимо за полуфиналног ривала и видимо како ће то да прође. Вечерашња утакмица је типична утакмица када се игра против Мега Лекса. Они играју брзо и не прескачу шансе за реализацију. Ми смо пар пута били на безбедној кош разлици, али смо налазили начина да се Мега врати. Срећом, тога није било на крају", рекао је Џикић новинарима.

"Генерално, морам да будем задовољан. Подигли смо ниво припремљености, будности...баш смо на жилету и то ми се свиђа. То је нешто што је потребно у нашој ситуацији да би се урадиле неке ствари", рекао је Џикић.

Партизан је имао скоро исти проценат шута за два и за три поена, а противнику је дозволио 16 офанзивних скокова.

"Нисмо баш допустили те офанзивне скокове. Неке су се неспретно одбиле. (Данило) Николић (седам офанзивних скокова) је дугачак играч и када се пусти да скаче у висину без контакта, може врло добро то да ради. Али, у првој четвртини имали су шест офанзивних скокова, а 10 у осталих 30. Не могу да кажем да сам најзадовољнији, али кад играш са Мегом и хоћеш да им промениш ритам, мораш неке ствари да жртвујеш", објаснио је тренер Партизана.

"А што се тиче процената, мало ме више брине проценат за два него за три. Ма, 50 одсто је добар проценат, не брине ме у ствари, али мислим да смо могли брже да се ослобађамо лопте", додао је он.

Едо Мурић је изашао пре краја меча, а тренер је објаснио да се повредио у петак на тренингу и да је сада обновио повреду.

"Стао је на ногу саиграчу на тренингу и изврнуо је зглоб. Одлучио је да одигра данас и да после тога види шта и како, што је за поштовање. Није одиграо најбоље и најпаметније, али ја поштујем кад неко игра на своју одговорност. Неће играти против Константина, али мислим да ће до суботе бити како треба", рекао је Џикић.

Тренер Партизана је после утакмице узео микрофон и обратио се навијачима, што је било неразумљиво у хали, али сада није желео да понавља.

"Нема потребе сада, најавићемо утакмице путем медија и нашег сајта. Важна нам је била утакмица данас, сви смо били баш фокусирани да урадимо једну причу до краја...Врло ми је занимљиво колико има људи који се, онако, и даље чуде свиме што се дешава", рекао је Џикић, али није хтео да улази у детаље.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара