Читај ми!

Оклахома изненадила Сан Антонио

Кошаркаши Оклахоме савладали су Сан Антонио на његовом терену са 95:91 и повели са 3:2 у четвртфиналној серији НБА плеј-офа. Расел Фестбрук играч одлуке.

Тандер је до победе носио сјајни Расел Вестбрук, који је меч завршио са 35 поена, 11 скокова и девет асистенција. Кевин Дурант додао је 23 поена за победнике.

"Заустављали смо им нападе, а Рас је вечерас играо као манијак и држао нас је у игри", рекао је Дурант после меча.

Оклахома ће у ноћи између четвртка и петка на свом терену имати прилику да избори финале Запада. Сан Антонио је, међутим, и 2008. губио 3:2 у серији, али је на крају победио у последње две утакмице и избацио Њу Орлеанс Хорнетс. Спурси су у регуларном делу сезоне само једанпут изгубили на домаћем терену, али су сада поражени два пута узастопно.

После победе Оклахоме у другој утакмица, НБА је признала пет судијских грешака у завршници, али данас је Вестбрук био тај који је отклонио све дилеме. Он је запечатио победу 6,3 секунде пре краја, када је ушао на полагање а Ламаркус Олдриџ га је фаулирао. Пре тога је Кавај Ленард покушао намерно да га фаулира, али судија није ништа свирао.

"Побегао је, напао је кош и решио ситуацију један на један. Тежак је овај исход. Нисам гледао поновљени снимак. Не знам колико је видљив био фаул, али није у томе ствар. Требало је до тог тренутка да имамо много бољу ситуацију. Водили смо током већег дела меча. Имали смо неколико прилика да стекнемо веће вођство, али они су погодили неке шутеве, тако да нисмо", рекао је Ману Ђинобили.

Сан Антонио је четири минута пре краја водио 88:82, и тада је Вестбрук преузео ствари у своје руке. До краја меча постигао је седам поена, два скока и асистенцију.

Сан Антонио је предводио Ленард са 26 поена, шест скокова и четири асистенције. Док су Дени Грин и Ламаркус Олдриџ постигли по 20 поена. Српски репрезентативац Бобан Марјановић није улазио у игру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара