Клубови за АБА лигу, на потезу национални савези

Oдржана Скупштина АБА лиге на којем су клубови одлучили да подрже регионално такмичење. У среду АБА пише националним савезима.

Док се чека договор између Фибе и Евролиге, одржана је Скупштина регионалног такмичења, на којој су клубови учесници пружили подршку савезу, преноси портал Н1.

"Размотрили смо тренутни статус АБА лиге у односу са Евролигом и Фибом. Јадранска лига остаје на истом курсу, то је закључак свих клубова и ићи ће се истим правцем и у сезони 2016/17. Тачно пратимо дешавања у европској кошарци, размотрили смо неке ствари које би могле да припрете регионалној кошарци. У среду ћемо упутити позив свим националним савезима, како бисмо могли да направимо још бољу и јачу Јадранску лигу. Ова лига представља озбиљан бизнис и желимо да она буде једна од најбољих у овој регији у будућности", изјавио је за медије председник Лиге Драган Бокан.

Први човек Будућности рекао је да, за сада, нико није забранио Јадранску лигу.

"Доста се спекулисало последњих дана о будућности АБА лиге, али ми смо сви јединствени, без обзира шта се пише и прича. Ниједан папир нити из једног савеза, нити институције није нам стигао где пише да се оваква Јадранска лига не признаје, тако да нисмо ни могли да реагујемо на све оно што се пише. Морам да напоменем да имамо једну стабилну финансијску ситуацију и надам се да ће она бити још боља у наредним годинама", рекао је Бокан и додао да формат и термини одигравања утакмица АБА лиге у наредној сезони не би требало да се мењају.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара