Изненађења Портланда и Торонта

Кошаркаши Портланда успели су да надиграју тим шампиона Голден Стејта са 120:108 и смање на 2:1 у четвртфиналној серији плеј-офа НБА лиге. Торонто је на гостовању изненадио Мајами (95:91) и повео са 2:1.

Портланд је напокон зауставио победнички налет Голден Стејта првенствено захваљујући одличном Демијану Лиларду који је ефикасношћу предводио тим.

Портланд је већ у другој четвртини стекао одлучујући предност коју је успешно, без много неизвесности, одржавао до краја утакмице. Лилард је утакмицу завршио као најефикаснији играч са осам тројки, укупно 40 постигнутих кошева, 5 скокова и 10 асистенција.

Успешно су га пратили Ал-Фарук Амину са 23 коша и 10 ухваћених лопти, док је Си-Џеј Мекалум додао поен мање.

У тиму Голден Стејта најефикаснији је био Дрејмонд Грин са 38 поена, 9 скокова и 8 асистенција, близу је био Клеј Томпсон са 35 погодака, али их остатак екипе није адекватно испратио.

Кошаркаши Торонта изненадили су Мајами и у „Американ Ерлајнс арени" славили са 95:91, стекавши предност од 2:1 у серији.

Победник је одлучен у финишу утакмице, а тим Торонта је однео победу захваљујући сјајном учинку неколицине својих појединаца – Кајл Лаури је утакмицу завршио са 33 постигнута коша, а ту су били и Демар Дерозан са 19 поена и Јонас Валанчунас који је забележио дабл-дабл са 16 поена и 12 скокова.

Мајами је водио у првом делу утакмице предвођен Двејном Вејдом, који је на крају био и најефикаснији играч са 38 кошева.

Скромно су га пратили Горан Драгић са 12 и Џонсон са 10 погодака, али је на коначан резултат сигурно утицало и то што је Мајами у друго полувреме ушао без центра Хасана Вајтсајда који је повредио десно колено у другој четвртини.

Велико је и питање хоће ли се Вајтсајд опоравити до наредног дуела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије