Читај ми!

Кливленд тројкама "растурио" Атланту

У другој утакмици четвртфинала НБА плеј-офа Кливленд је серијом од чак 25 тројки убедљиво савладао Атланту (123:98) и повео са 2:0 у серији. Вече је обележио Џеј Ар Смит који је постигао највише далекометних погодока – седам тројки од 23 постигнута поена на утакмици.

Упркос сјајној прецизности Смит није био најефикаснији играч утакмице, јер га је са 27 поена надмашио расположени Леброн Џејмс, а пратили су их Кајри Ирвинг са 19, Ченинг Фрај са 12 и Кевин Лав са 11 кошева уз 13 скокова.

Већ од старта утакмице тим Кливленда као да је кренуо са међусобним надигравањем ко ће дати више тројки, па је прво полувреме завршено са 18 таквих погодака, док је у другом додато још седам. Укупно се чак десеторица играча Кливленда уписало у стрелце тројки, а имали су само 20 неуспелих покушаја.

Атланта је била у потпуно другом плану, о чему сведочи и скроман учинак који је остварила најбоља петорка. Пол Милсап је био најефикаснији са 16 поена и 11 скокова, Џеф Тиг је убацио 14 уз 6 асистенција, Крис Хамфриз је имао 12 уз 9 скокова, док је Ал Хорфорд додао тек 10 поена, баш као и Табо Сефолоша и Мајк Мускала.

Атланти остаје само да што пре заборави ово кошмарно вече и покуша да заостатак од 2:0 надокнади на свом терену, јер се плеј-оф серија 7. маја сели на њихов терен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се