Читај ми!

Драматичне победе Мајамија и Голден Стејта

Драматична ноћ у НБА полуфиналу. Мајами је савладао Торонто са 102:96 после продужетка и повео са 1:0 у серији, а Голден Стејт је увећао предност на 2:0 после преокрета и победе са 110:99 против Портланда.

Мајами је водио током целе утакмице и кад се чинило да ће однети победу, две секунде пре краја Кајл Лаури је тројком са више од пола терена донео изједначење Торонту на 90:90 и изборио продужетак.

У наставку међутим, није било изненађења. Мајами је тимском игром, коју је предводио Горан Драгић са 26 постигнутих кошева, ипак однео победу и повео са 1:0.

Драгића су по ефикасности пратили Двејн Вејд са 24 и Џонсон са 16 постигнутих кошева, а код Торонта најефикаснији су били Јонас Валанчијунас са 24 и Дерозан са 22 коша.

Актуелни шампион Голден Стејт је наставио са добрим играма и победама, па сада води са 2:0 у дуелу са Портландом после победе од 110:99, али је на почетку утакмице деловало као да ће изгубити овај други дуел.

Ратници су све до четвртог дела утакмице губили чак и са разликом већом од 10 кошева, а онда као да су се тргли и начинили драматичан преокрет, надокнадили заостатак и управо са таквом разликом добили утакмицу.

Предводио их је Клеј Томпсон који је са 27 постигнутих кошева био и најефикаснији играч утакмице, а пратили су га Грин и Игудала са 17 и 15 поена.

У Портланду најефикаснији су били Лилард са 25 и МекКолум са 22 постигнута коша.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се