Читај ми!

Милојевић: Имали смо само један промил шанси да освојимо титулу

Тренер Мега Лекса Дејан Милојевић изјавио је да је презадовољан сезоном у Јадранској лиги, пошто су његови кошаркаши пружили максимум против Црвене звезде у финалу плеј-офа, али да то није било довољно за трофеј, што због квалитета противника, што због проблема с повредама његових играча.

"Посебне честитке мом пријатељу Дејану Радоњићу на свим успесима ове сезоне, у Евролиги и АБА. Такође, свака част мојим момцима. У финалу смо показали колико можемо. Пружили смо максимум, али за екипу снаге Црвене звезде то није било довољно. Момци су играли изнад могућности. Ротација нам је скраћена, пар играча никада није играло озбиљније такмичење. Неколико њих је добило прилику да игра финале, а нису имали минуте током сезоне", рекао је Милојевић, пренео је сајт Меге.

Кошаркаши Црвене звезде одбранили су шампионску титулу у Јадранској лиги, пошто су синоћ у Сремској Митровици победили са 61:49 и тако добили финалну серију са 3:0.

"Стварно сам презадовољан сезоном. Да нам је неко на почетку рекао да ћемо играти финале, колики год да сам оптимиста, тешко да бих му поверовао. Надам се да ћемо се што пре опоравити. Домаћа лига почиње за неколико дана. Морамо да је дочекамо спремни. Две екипе су се заслужено нашле у финалу, квалитетнија је победила. Ко зна, можда се поново сретнемо у финалу", додао је Милојевић.

Он је навео да је Мега слабије одиграла у трећој утакмици због премора играча, али да његова екипа не би освојила титулу и да је била комплетна.

"Сигурно да важност није утицала. Прва два меча смо нападачки играли јако добро, трећу јако лоше. С обзиром на нашу ротацију, више од овога се није могло. Имали смо снаге за једно полувреме, покушавао сам играче да одморим изменама, али они који су улазили са клупе немају квалитет да се супротставе Црвеној звезди. Звезда је квалитетнија од нас и када смо у комплетном саставу. Али у тој ситуацији можемо да играмо ангажованије и борбеније само зато што имамо већи мотив да победимо Црвену звезду, него она нас. Сигуран сам да бисмо тада били конкурентнији. У овој ситуацији, имали смо само један промил шанси да освојимо титулу", рекао је Милојевић.

Капитен Меге Раде Загорац рекао је да је Звезда заслужено освојила титулу.

"Црвена звезда је показала да је најквалитетнија екипа у региону. Ми смо у финалу пружили колико смо могли. Сви знају у каквој ситуацији се налазимо због повреда. Били смо конкурентни, али више од овога нисмо могли. Нисмо победили Црвену звезду ниједном ове сезоне и то ће нам бити додатни мотив за мечеве који нас чекају", рекао је Загорац.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво