Читај ми!

Кливленд повео, Оклахома изједначила

Протекле ноћи у НБА лиги Оклахома је у драматичној завршници изборила победу на терену Сан Антонија са 98:97 и изједначила на 1:1 у четвртфиналној серији плеј-офа. Кливленд је убедљиво са 104:93 реализовао предност домаћег терена и у дуелу са Атлантом повео са 1:0.

У дуелу Кливленда и Атланте није било великих неизвесности јер су домаћини, предвођени Леброном Џејмсом, од почетка водили игру, увећавали предност и на крају са 104:93 однели прву победу за вођство у четвртфиналу плеј-офа.

Џејмс је са 25 погодака био најефикаснији у тиму Кливленда, а пратили су га Милсап са 17 и Базмор са 16 кошева.

На другој страни Денис Шредер је са 27 кошева био најефикаснији играч утакмице, али је то слаба утеха за Атланту.

Завршница дуела Оклахоме и Сан Антонија је била више него драматична.

Оклахома је током целе утакмице одржавала минималну предност и чинило се да на крају неће бити велике неизвесности јер су 13 секунди пре краја имали лопту за последњи напад. А онда настаје драма... Уосталом, најбоље ће бити да процените сами шта се догодило...

 

Оклахому су, по обичају, предводили Вестбрук са 29 и Дурент са 28 постигнутих кошева, али их је дубоко у засенак бацио Ламаркус Олдриџ из Сан Антонија.

Олдриџ је убацио 41 кош, а имао је и осам скокова, док је Кавај Ленард додао 14 поена и седам скокова. Српски кошаркаш Бобан Марјановић играо је нешто више од три минута, није се уписао међу стрелце, а имао је два скока. То је тек други пораз Сан Антонија на домаћем терену у овој сезони.

Тренер Сан Антонија Грег Попович се после утакмице жалио на суђење и поменути спорни моменат, када није досуђен прекршај у нападу кошаркашу Оклахоме Диону Вејтерсу, када је. чини се, лактом ударио Мануа Ђиинобилија. Судије су после меча прегледале снимак и признале грешку, али је утакмица завршена победом Тандера.

"На паркету нисмо видели тај прекршај. Али после прегледаног снимка сложили смо се да је требало да досудимо фаул у нападу. Тако нешто никада нисмо видели, али требало је да досудимо Вејтерсу фаул у нападу", рекао је судија Кен Мауер.

Трећа утакмица играће се у петак у Оклахоми.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се