Читај ми!

Торонто и Атланта повели са 3:2

Атланта је без много неизвесности савладала Бостон са 110:83, а Торонто је после драматичног преокрета однео победу над Индијаном са 102:99, чиме су повели са по 3:2 у првој серији НБА плеј-офа. Демаркус Дерозан „прорадио“ и у великом стилу предводио тим Торонта.

Иако на домаћем терену, Торонто није баш најсигурније ушао у дуел са Индијаном која је повела готово од старта утакмиоце са 15 кошева разлике.

А онда је настала драма и финални преокрет после кога су домаћини однели победу са 102:99 и повели са 3:2.

Индијана је до предности у првом делу утакмице дошла највише загваљујући разиграном Полу Џорџу, који је на крају био и најефикаснији играч утакмице са 39 постигнутих поена. Но, то није било довољно за победу јер остали играчи Индијане нису успели да остваре ни упола такав учинак. Примера ради, Хил је убацио 15, а Тарнер 14 кошева.

Ни у тиму Торонта није била боља ситуација. Али одлучиле су нијансе и то што се у трећем делу утакмице разиграо Демаркус Дерозан. Постигао је 34 коша али је важније што је покренуо остатак екипе да начини преокрет и избори победу која им је донела предност у првом делу плеј-офа. Пратили су га Кајл Лаури са 14 поена, Јонс Валанчунас са 11 и Бизмарк Бијомбо са 10 кошева и 16 скокова.

У дуелу Атланте и Бостона није било тако драматично јер су домаћини повели од старта утакмице и само у финишу увећали убедљиву предност у победу са 110:83 за 3:2 у серији.

Победа је била резултат сјајне колективне игре целог тима о чему сведочи и уједначен шутерски учинак. Три најефикаснија играча утакмице из тима Атланте били су Мајк Скот са 17, по 16 кошева убацили су Џеф Тиг и Кент Бејзмор, а Кајл Корвер додао је 15 кошева.

На другој страни у тим Бостона је предводио Еван Тарнер са 15 поена и 5 скокова, док су по десет убацили Џае Краудер, Џеред Салинџер и Маркус Смарт.

Следећи меч на програму је у четвртак, а играће се у Бостону.

НБА, плејоф:

Торонто - Индијана 102:99 (3-2)
Атланта - Бостон 110:83 (3-2)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво