Пековић: Идемо на суд ако Фиба остане при својој одлуци

Председник кошаркашког клуба Партизан Никола Пековић сматра да ће тужба бити неминовна уколико Светска кошаркашка федерација (Фиба) остане при ставу о суспензијама савеза и претњама клубовима који желе да играју такмичење Евролиге - Еврокуп.

"Ми нећемо да трпе ни Кошаркашки савез Србије, ни Партизан. Јуче смо разговарали и одлучили да задржимо право да играмо Еврокуп. О евентуалним последицама разговараћемо кад будемо знали шта је Фиба дефинитивно одлучила... Мислим да ће тужба бити неминовна, ако Фиба остане при овој одлуци. То ће морати да се заврши на суду, ван кошаркашких терена", рекао је Пековић за телевизију Н1.

"Верујем да се неће завршити на овоме, биће ту неких уступака и пролониграња, видећемо", навео је председник Партизана.

Фиба Европа је суспендовала 14 земаља са Европског првенства и најавила је да ће од Фиба тражити да та суспензија важи и за глобалне догађаје, као што су Олимпијске игре и Светско првенство, јер су одређени клубови одлучили да наступају у евролигином такмичењу - Еврокуп, а не у Фибином Лиги шампиона.

Кошаркашки савез Србије је потом забранио клубовима из Србије да се такмиче у Еврокупу под претњом суспензије. Партизан се, међутим, одлучио за Еврокуп.

"Јуче је био Управни одбор који је једногласно донео одлуку да се игра Еврокуп. Међутим, још није донета ниједна званична одлука према којој бисмо ми могли да одлучујемо. За сад ствари стоје тако", рекао је Пековић.

Пековић је навео да би Партизан имао велике проблеме ако не буде играо у том такмичењу.

"Имамо велику жељу да ове године изађемо у Европу због много ствари, првенствено због спонзора... Играњем Еврокупа имали бисмо велике шансе да доведемо неке спонзоре", навео је Пековић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се