Марјановић: Живим свој сан, али пратим Јадранску лигу

Српски кошаркаш Бобан Марјановић рекао је да је презадовољан првом сезоном у НБА лиги и да у Сан Антонију живи свој сан. Српски центар прати дешавања у АБА лиги и једва чека да почне финална серија, у којој се састају два његова бивша клуба.

"Имам само речи хвале. Не само да сам задовољан, него сам презадовољан. Много је боље него што сам очекивао. Живим свој сан", рекао је Марјановић за сајт Јадранске лиге.

Марјановић је пред почетак сезоне отишао у НБА лигу, пошто је претходно успешно наступао за Црвену звезду.

Он је рекао да је гледао много Звездиних утакмица током сезоне и навео да тај тим игра одлично.

"Свиђа ми се што се види да се момци боре. Узмите само за пример ону утакмицу против Уникахе када су губили са скоро 20 разлике, али су се вратили и добили у гостима. То је стварно феноменално. Гледао сам полуфинале против Цедевите, било је тешко, али се добро завршило по Звезду", рекао је Марјановић.

Пре Црвене звезде је наступао за екипу Мега Лекса, у којој се вратио у форму.

Мега и Звезда ће се састати у финалу Јадранске лиге, а Марјановић је навео да не зна да ли га је изненадио успех Меге.

"Момци се боре, дају све од себе и остављају срце на терену. Што се каже, какав је тренер, таква је и екипа. Улажу много енергије, знатно су поправили одбрану. Тренер Дејан Милојевић ради заиста фантастичан посао са тим младим момцима, а и њихова жеља да направе нешто и да напредују је заиста огромна", додао је овај 27-годишњи центар.

Када је реч о Милојевићу, Марјановић је рекао да је његово играчко искуство тајна успеха као тренера.

"Он зна како да поступа са играчима, пошто је и сам био врхунски кошаркаш и зна шта играчима одговара. Има прави приступ, увек је искрен према играчима, зна да их посаветује и тачно зна шта би требало да поправе у својој игри. Искреност и знање, то је Дејан Милојевић", рекао је Марјановић.

Како је рекао, и тренера Звезде Дејана Радоњића памти само по добром.

"Много је битно то што има континуитет у Звезди и што је изградио систем који му одговара. Из личног искуства могу да кажем да се заиста добро ради, а направљен је одличан амбијент који се преноси на играче. Наравно, његово кошаркашко знање се не доводи у питање", рекао је Марјановић.

Он је истакао да је пратио Јадранску лигу током сезоне и додао да једва чека да почне финална серија између Звезде и Меге.

"Утакмице Јадранске лиге су ми овде почињале у 12-13 после подне, па сам их таман гледао уз ручак. Лига је заиста била веома занимљива, а плеј-оф је био посебно узбудљив. Што се тиче финала, очекујем добре утакмице и занимљиву серију. Ко жели да победи, мораће баш доста да се помучи и једва чекам да почне", рекао је Марјановић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво