Читај ми!

Радоњић: Можемо да будемо само поносни

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић истакао је да је поносан на учинак његове екипе у Евролиги, иако је на почетку сезоне деловало немогуће да игра четвртфинале тог такмичења.

"Три утакмице су показале да је овогодишњи наступ Звезде био веома интересантан. Заслужено смо били у прилици да се боримо против великог тима у четвртфиналу Евролиге. На почетку сезоне је деловало као немогућа мисија да се пласирамо у четвртфинале. Али успели смо и показали квалитет", рекао је Радоњић.

Звезда је елиминисана у четвртфиналу Евролиге, пошто је и у трећој утакмици у Комбанк арени изгубила од ЦСКА са 78:71.

"Могу само да будем поносан на све оно што смо урадили ове сезоне у Евролиги. Не само због искорака у односу на прошлу сезону. Ово су много велики кораци", казао је Радоњић.
Радоњић је честитао екипи ЦСКА на победи и пласману на завршни турнир и пожелео да руски клуб оствари своје амбиције.

"Био је спектакл, имали смо велику жељу да их добијемо. Они су показали велики квалитет и славили. Дали смо свој максимум. Јако добро знамо ко је ЦСКА. Штета што нисмо успели да славимо, жао ми је", казао је тренер црвено-белих.

Према његовим речима, Звезда би имала веће шансе да је имала другог противника, а не ЦСКА.

"Имали бисмо веће шансе, без дилеме. То смо и показали у Топ16 фази, као и у дуелима са ЦСКА. То је то, међу осам најбољих смо, одиграли смо 27 утакмица у Евролиги, па следеће године да корачамо даље", рекао је Радоњић.

Стратег ЦСКА Димитрис Итудис рекао је да Црвена звезда има све што један тим треба да има и додао да је то екипа која игра без притиска.

"Звезда има све што треба једном тиму, од бековске линије до крила и високих играча, као и велике подршке навијача. Добро играју, добро су вођени тренером. Играју без оптерећења. Није исто када играш под притиском резултата. Не желим да умањим оно што је урадила Звезда", рекао је Итудис.

Новинаре је занимало његово мишљење о томе што "један играч ЦСКА вреди као цео тим Звезде".

"Играч добије то зато што је заслужио, не иде са пиштољем и ножем и каже 'дајте ми то'. Он то добије у односу на све што је постигао до тада. Паре не играју кошарку. Битне су, али није ЦСКА једини тим који има добар буџет", казао је Итудис и додао да воли да игра под притиском.

Он је навео да ће имати довољно времена да спреми екипу за завршни турнир.

"Две године сам са овим тимом, није лако вратити се на фајнал-фор. Ми смо вероватно проглашени фаворитима због игре током целе сезоне, али то није било шетање по парку", казао је Итудис.

Грчки стручњак је похвалио навијаче Црвене звезде и рекао да се нада да ће и екипа ЦСКА имати такву подршку.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се