Крај евролигашког сна, ЦСКА опет бољи од Звезде

Једна сјајна европска авантура Црвене звезде завршена је трећим поразом од московског ЦСКА (71:78) у четвртфиналу Евролиге.

Кошаркаши Црвене звезде завршили су овосезонско такмичење у Евролиги, пошто су у Београду изгубили од ЦСКА из Москве са 71:78 (21:18, 14:18, 12:23, 24:19), у трећој утакмици четвртфинала Евролиге.

ЦСКА се тако са 3:0 у победама у четвртфиналној серији пласирао на фајнал-фор, који ће се од 12. до 15. маја одиграти у Берлину.

Најефикаснији у екипи Звезде био је Квинси Милер са 15 поена и пет скокова, Владимир Штимац постигао је 12, а Немања Дангубић 11 поена уз четири скока. Московски тим је до победе предводио Нандо Де Коло са 20 поена, српски репрезентативац Милош Теодосић постигао је 12 уз седам асистенција, а 12 поена постигао је и Никита Курбанов.

Црвено-бели су добро почели утакмицу, одлично играли у одбрани пре свега, а противник је први кош из игре постигао тек после пет минута игре и доброг продора Де Колоа.

Тим Дејана Радоњића водио је од почетка меча, имао је у првој деоници и шест поена предности, а изразито квалитетни ЦСКА га је "тројкама" Корија Хигинса и Андреја Воронцевича спречио да дође до веће разлике.

Сви играчи домаћег тима били су расположени на почетку, а поред Немање Дангубића, који је погодио први кош тако што је атрактивно "закуцао" после промашаја Квинсија Милера, више од 18 хиљада навијача одушевио је и Владимир Штимац са седам поена у првој деоници.

Када је повела са 25:21, после два и по минута друге четвртине, домаћа екипа је "стала" у нападу и скоро четири минута била без поена. Милер је прекинуо мини-серију противника кошем уз фаул, али то није спречило противника да пред полувреме први пут поведе на утакмици.

Након лаких поена Де Колоа, најбољег играча ЦСКА на полувремену, Воронцевич је после три и по минута пре краја друге четвртине постигао своју другу "тројку" за прво вођство руског клуба.

Противничка серија није пореметила Звездине кошаркаше, који нису дозволили гостима да стекну већу предност, а имали су и последњи напад у полувремену, који Василије Мицић ипак није искористио, па је ЦСКА одмарао као тим са предношћу, истина оном најмањом могућом.

Звезда је добро почела друго полувреме, када је Милер "тројком" вратио предност црвено-белима, али је домаћин потом промашио три отворена шута исте вредности и после три минута испунио бонус, што је олакшало посао гостима.

Лошу игру Звезде у одбрани ЦСКА је искористио и серијом 8:0, уз две погођене "тројке", дошао до десет поена предности средином треће деонице, а на крају претпоследње четвртине имао је и плус 12.

Иако су добро играли почетком последњег десетоминутног периода, домаћи кошаркаши нису успели да значајније смање заостатак за противником, све до средине те четвртине.

Звезда је постигла осам узастопних поена и смањила заостатак на само два поена, када је Хигинс кошем са дистанце прекинуо серију српског клуба. Дангубић је већ у следећем нападу постигао "тројку". Иако је Милер поново довео црвено-беле до минус два, црвено-бели су лоше одиграли одбрану, па су Хигинс и Де Коло остајали сами на шуту за три и вратили ЦСКА на плус осам, два минута пре краја. Моментум је прекинут, меч је у том тренутку де факто био завршен.

Звезда до краја утакмице није имала времена да преокрене резултат (ни снаге...), па је ЦСКА тријумфовао и у трећем сусрету четвртфиналне серије, после којег се пласирао на завршни турнир Евролиге.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се