Читај ми!

Сан Антонио савладао Оклахому у продужетку

Сан Антонио у дуелу са Оклахомом добио драматичму завршницу продужетка и однео победу са 102:98. Бобан Марјановић учествовао са девет поена. Мајами као гост савладао Детроит 99:93, а у осталим мечевима на домаћим теренима славили Индијана, Торонто и ЛА Клиперси.

Сан Антонију није било ни мало једноставно да избори продужетак, а потом и савлада разиграну Оклахому у којој су чак четворица играча имала учинак од по 17 кошева.

Највећи допринос Спарсима за победу дао је Кавај Ленард који је и био најефикаснији играч утакмице са 26 постигнутих кошева, а пратио га је Тони Паркер са 20 поена.

Добру партију пружио је и Бобан Марјановић са 9 постигнутих кошева за нешто више од 22 минута игре.

Спурси су тако остварили скор од 40 победа и једног пораза у регуларном дели сезоне и изједначили рекорд Бостона, који је исти скор имао у сезони 1985-1986. Сан Антонио је први пораз у сезони на домаћем терену претрпео у недељу од Голден Стејта.

У екипи Оклахоме није било Кевина Дурента, Расела Вестбрука и Сержа Ибаке, пошто је тренер Били Донован желео да их одмори. Четворица играча у Тандеру постигли су по 17 поена, Стивен Адамс, Дион Вејтерс, Камерон Пејн и Енес Кантер, који је додао и 16 скокова.

Кошаркаши Мајамија победили су Детроит са 99:93 и дошли на корак од освајања првог места у Југоисточној дивизиј.

Џо Џонсон био је најефикаснији у екипи Мајамија са 25 поена, а Луол Денг постигао је 17 поена уз 10 скокова. Мајами ће освојити прво место у Југоисточној дивизији и предност домаћег терен ако у последњој утакмици регуларног дела победи Бостон на гостовању.

Детроит је поразом остао на осмом месту Истока, па ће у првом колу плеј-офа играти против првопласираног Кливленда.

Најефикаснији у Пистонсима био је Кентавијус Колдвел Поуп са 17 поена.

Лос Анђелес Клиперси победили су Мемфис са 110:84 и нанели му девети пораз у последњих 10 утакмица. Остин Риверс био је најефикаснији у победничком тиму са 14 поена, а добру партију приказао је Крис Пол, који је постигао 12 поена и имао 13 асистенција.

Зек Рендолф постигао је 14 поена за Мемфис, који се утакмицу пре краја изједначио са Даласом на шестом месту Запада. Последњи меч Гризлиси ће играти против Голден Стејта, који "јури" рекорд НБА лиге од 73 победа у регуларном делу сезоне. Далас ће играти против Сан Антонија.

Резултати утакмица:

ЛА Клиперс - Мемфис 110:84
Торонто - Филаделфија 122:98
Детроит - Мајами 93:99
Сан Антонио - Оклахома 102:98 (продужетак)
Индијана - Њујорк 102:98  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије