Голден Стејт на победу од историје, нови дабл-дабл Јокића

Кошаркаши Голден стејта изједначили су рекорд Чикага по броју победа у регуларном делу сезоне, пошто су прошле ноћи у гостима победили Сан Антонио са 92:86. Бобан Марјановић је у овом историјском мечу учествовао са 4 поена, док је Јокић у поразу Денвера у Јути имао дабл-дабл учинак.

Вориорсима је то била 72. победа, колико су у сезони 1995/96. имали и легендарни Булси и сада имају велику шансу да тријумфом против Мемфиса на домаћем терену оборе тај рекорд.

"Очигледно је да у овом тренутку уживамо у вожњи. Циљ је да освојимо шампионски прстен. То је циљ. Али, у доброј смо позицији да завршимо сезону победом и урадимо нешто што није нико до сада. То је велико достигнуће", рекао је после утакмице најбољи играч Голден стејта Стеф Кари.

Кари је поново био најбољи у редовима Вориорса, постигао је 37 поена, од чега 20 у другом полувремену, Клеј Томпсон је убацио 14, а Драјмонд Грин 11 поена.

Не само што је изједначио рекорд Булса, Голден стејт је и прекинуо серију од 48 узастопних победа Сан Антонија на домаћем терену у регуларном делу сезоне. Такође, Вориорси су овом победом прекинули низ од 33 пораза против Сан Антонија у гостима, који је трајао још од 1997. године.

Најефикаснији у пораженом тиму био је Ламаркус Олдридж са 24 поена, Кавај Ленард је постигао 20, док је српски кошаркаш Бобан Марјановић за шест минута на терену имао учинак од четири поена, два скока и једне блокаде.

Кошаркаши Јуте су и четрвти пут ове сезоне победили Денвер, овог пута у гостима са 100:84 и врло близу су пласмана у плеј-оф.

Свих пет стартера у екипи Јуте, која је преломила меч серијом од 24:0 у последњој четвртини, имали су двоцифрен учинак, а најбољи су били Треј Лајлс и Гордон Хејворд који су убацили по 22 поена.

Денверу није помогла ни још једна одлична партија српског кошаркаша Николе Јокића.

Он је за 36 минута на терену постигао 19 поена, а забележио је и 11 скокова, четири асистенције, две украдене лопте и једну блокаду.

Кошаркаши Хјустона победили су Лос Анђелес лејкерсе са 130:110 и тако сачували своје шансе за пласман у плеј-оф.

Джејмс Харден је постигао 20 од својих 40 поена у последњој четвртини и био је најзаслужнији за 39. победу Хјустона у сезони. Он је имао и 13 асистенција. Тревор Ариза и Патрик Беверли су додали по 19 поена.

Лејкерси су изгубили и пету утакмицу за редом, а најбољи је, само две утакмице пред одлазак у пензију, био Коби Брајант са 35 поена.

Лос Анђелес клиперси су на свом терену били бољи од Даласа са 98:91.

Джамал Крофорд је био најефикаснији у победничком тиму са 21 поеном, Джеј Джеј Редик је убацио поен мање, а Блејк Грифин је имао учинак од 17 поена и 11 скокова. У пораженом тиму најбољи је био Рејмонд Фелтон са 21 поеном.

Далас је после овог пораза остао на седмом месту на Западној конференцији две утакмице пре краја регуларног дела сезоне и мораће до краја да стрепи за место у доигравању.

Вашингтон је, предвођен Марсином Гортатом, славио против Шарлота са 113:98, Милвоки је после продужетка победио Филаделфију са 109:108, док је Индијана са 129:105 била боља од Бруклина. Мајами је савладао Орландо са 118:96, док је Торонто у гостима славио против Њујорка са 93:89.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара