Шампион преживео Мемфис, Бели добар у победи Минесоте

Кошаркаши Голден стејт Вориорса тешком муком славили су у Мемфису (100:99) и тиме задржали шансе да сруше рекорд Булса у броју победа. Бјелица дабл-дабл учинком допринео победи Минесоте у Портланду, док је Чикаго задржао наду за плеј-оф победом над Кливлендом.

Иако Стеф Кари није имао своје вече, а домаћи "Гризлиси" одиграли веома добар меч, Голден стејт је у драматичном финишу ипак "ишчупао" победу од 100:99, стигао до 71. тријумфа у сезони.

Најзаслужнији за такав исход био је Дрејмонд Грин, који овога пута није имао за њега готово стандардни трипл-дабл, али је био близу. Заблежио је 23 поена, 11 скокова и пет асистенција.

У пораженом тиму бољи од осталих био је Мет Барнс са 24 коша и 15 ухваћених лопти. 

На два меча до краја регуларноиг дела, "ратници" сада заостају само један меч на генерацијом Булса из 95/96 године (72:10). У преостала два сусрета на путу ка историји екипа Стива Кера гостоваће код куће непораженим Сан Антонио Спарсима, а потом поново укрстити копља са Мемфисом, али на свом терену.

Врло занимљив меч у Портланду одиграли су домаћи тим и гост из Минесоте, који је кошем Карла Ентонија Таунса две секунде пре краја дошао до победе - 106:105. Претходно је Лилард погодио тежак шут за три поена и донео предност свом тиму.

Код Тимбервулвса, у чијим редовима је најефикаснији био већ поменути Таунс (27 поена), добру партију пружио је и српски репрезентативац Немања Бјелица, који је за 30 минута на паркету укњижио 11 поена и 10 скокова, уз пет асистенција и по једну блокаду и украдену лопту.

У пораженој екипи Лилард је био најефикаснији са 31 кошем.

Важну победу у борби за плеј-оф место остварили су Чикаго Булси, који су са 105:102 савладали Кливленд. Ипак, судбина екипе из ветровитог града није само у њиховим рукама, већ пуно зависи од Индијане, која је тренутно на осмој позицији на Истоку.

Балтлер је био најефикаснији код победника са 21 кошем, док је Леброн Џејмс убацио 33 поена за Кавсе.

Резултати:

Њу Орлеанс - Финикс 100:121
Атланта - Бостон 118:107
Мемфис - Голден Стејт 99:100
Чикаго - Кливленд 105:102
Портланд - Минесота 105:106
Сакраменто - Оклахома Сити 114:112

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара