Читај ми!

Навијачи Звезде зауставили воз у Загребу, стотину "делија" приведено

Навијачи Црвене звезде направили су пометњу у Загребу уочи утакмице против Цедевите. Полиција потврдила привођење око стотину присталица црвено-белих.

Како преноси хрватски портал Индекс, навијачи Звезде који су дошли из смера Словеније (међународни воз Цирих–Загреб) повукли су кочницу у возу близу Цибониног торња и побегли из њега, па је за њима трагало десетак марица полиције.

Министарство унутрашњих послова, Полицијска управа Загреб, потврдило је Танјугу да је у центру хрватске престонице приведено стотину навијача српског клуба.

Званичник МУП-а, који је инсистирао на анонимности, рекао је да су навијачи приведени, као и да ће након давања изјава бити предати судији за прекршаје који ће, како је рекао, одлучити о даљим корацима.

"Није до МУП-а, већ од одлуке суда зависи када ће они бити пуштени", рекао је званичник хрватског МУП-а у одговору на питање да ли ће Звездини навијачи бити пуштени пре почетка утакмице.

Он је потврдио да навијачи Црвене звезде нису правили неред, а приведени су, рекао је, зато што су код њих пронађена пиротехничка средства, што је у Хрватској кривично дело.

Председник Црвене звезде Небојша Човић најавио је да ће на последњу утакмицу Топ 16 фазе Евролиге доћи између 500 и 1.000 "делија" из Србије, Републике Српске и Словеније.

Из Цедевите су демантовали његове изјаве, тврде да су гостима из Србије уступили тражних 15 улазница као и да неће пустити у халу навијаче са обележјима београдских црвено-белих.

Подсетимо, председник Небојша Човић пријавио је Евролиги гест домаћег клуба након што је донео одлуку да сав приход од карата иде за обнову, у рату оштећеног, водоторња у Вуковару.

Утакмица се игра вечерас од 19 сати у "Драженовом дому".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије