Димитрис Дијамантидис - "Евролигина легенда"

Кошаркаш Панатинаикоса Димитрис Дијамантидис добиће награду "Евролигина легенда" и тако постати тек пети играч који је добио поменуту награду.

Искусни грчки бек добиће признање у петак уочи меча са Цедевитом у Евролиги и на тај начин ући у друштво Шарунаса Јасикевичијуса, Хуана Карлоса Навара, Теа Папалукаса и Рамунаса Шишкаускаса.

Дијамантидис је за 12 година у елитном такмичењу исписао многобројна достигнућа, други је по броју одиграних утакмица (273), сакупио је највише асистенција (228), украдених лопти (431) и погођених тројки (363), док је шести поентер (2.450).

Три пута је освајао Евролигу (2007, 2009. и 2011), за најбољег играча проглашен је 2011. године, док је шест пута био добитник награде за најбољег одбрамбеног кошаркаша.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије