Читај ми!

Нови трипл-дабл Вестбрука у победи Оклахоме

Кошаркаш Оклахоме Расел Вестбрук наставио је да пружа сјајне партије, пошто је у јутрошњој победи свог тима над Хјустоном остварио свој 15. трипл-дабл у сезони. Лос Анђелес Лејкерси прекинули серију од четири узастопна пораза победивши код куће Мемфис са 107:100, а Мајами је у гостима победио Њу Орлеанс 113:99.

Оклахома је код куће победила са 111:107 и тако остварила свој пети узастопни тријумф. Вестбрук је меч завршио са 21 поеном, 15 асистенција и 13 скокова и тако се по учинку приближио некима од највећих кошаркаша свих времена.

Последњи пут када је неко у НБА имао 15 трипл-даблова у сезони било је 1988/89, када је Ирвин "Меџик" Џонсон имао 17, а Мајкл Џордан 15.

Осим тога, ово је Вестбруку шести трипл-дабл у марту и 34. у каријери. Само је Џордан имао бољи месечни учинак, пошто је априла 1989. имао седам.

"То је прави благослов. Посебно када вас неко помиње уз такве играче, који су чланови Куће славних. Мој посао је да пробам да помогнем да побеђујем и да освојимо титулу", рекао је Вестбрук.

Ово је трећи узастопни пут да је Весбрук имао двоцифрен учинак у три статистичке категорије, а Оклахома је победила свих 15 пута ове сезоне када он игра тако, што је нагласио и његов саиграч Кевин Дурент.

"Када нам помаже у скоку тако и када тако додаје, цео тим има користи. Мислим да су скокови главни. Када тако скаче, цео тим је бољи. Може да додаје, може да даје и најбољима, али када овако скаче, ми добијамо нови квалитет", рекао је Дурент, који је меч завршио са 23 поена.

Најефикаснији у Хјустону био је Џејмс Харден са 24 поена и личним рекордом каријере од 16 асистенција и седам скокова. Двајт Хауард додао је 16 поена и 13 скокова.

Оклахома је задржала треће место на Западу, а Хјустон сада има само победу више од Јуте на осмом месту, последњем које води у плеј-оф.

Лос Анђелес Лејкерси победили су код куће Мемфис са 107:100 и тако прекинули серију од четири узастопна пораза.

Коби Брајант је постигао 20 поена, и као много пута ове сезоне опраштао се од пријатеља и спортских ривала. Он је чувао Тонија Алена, пријатељски се на терену "пецкао" са Метом Барнсом и присећао се аматерских дана са Винсом Картером.

Брајант је у трећој четвртини постигао 12 поена, али је последња четири и по минута провео на клупи јер је тренер Бајрон Скот желео да види шта млади тим може да уради сам на терену.

Џордан Кларксон постигао је 22 поена, док је Брендон Бејс постигао осам од својих 18 поена у последњој деоници.

Тони Ален постигао је 27 поена за Мемфис.

Брајант је био у саставу тима четврти пут у последњих 10 утакмица Лејкерса код куће. Он је био добро расположен и новинарима је објаснио да је хтео да игра против старих пријатеља и да зато није хтео да одмори болно раме пред утакмицу у Фениксу.

Брајант је недавно рекао да је Ален најбољи дефанзивац против кога је играо у 20 година каријере у НБА, док му је Картер био једна од раних инспирација да вредно тренира.

Ова утакмица имала је још једно подсећање на прошлост, пошто је Мета Ворлд Пис искључен почетком последње четвртине зато што није могао да престане да се жали судијама што није свиран фаул када га је Картер ометао током шута. Бивши Рон Артест има огромну историју недоличног понашања и инцидената на терену, али ово му је прво искључење у сезони. Мемфис је после добио прилику да изабере који играч Лејкерса ће се борити за подбацивање, а играчи су ух осмехе изабрали Брајанта, који је изгубио.

Мајами је у гостима победио Њу Орлеанс 113:99 предвођен Двејном Вејдом, који је постигао 25 поена и седам скокова. Резервни центар Хасан Вајтсајт пружио је сјајну партију са 24 поена, 14 скокова и три блокаде.

Најефикаснији у Њу Орлеансу био је Џру Холидеј са 24 поена, али уз лош шут из игре, пошто је промашио 16 шутева од 23.

Шарлот је прошле ноћи направио изненађење када је надокнадио 23 поена минуса и победио Сан Антонио. Екипу је тада предводио Џереми Лин, који је исто то урадио и јутрос.

Он је постигао 21 поен, док је Николас Батум додао 23 за победу Хорнетса у гостима над Бруклином 105:100.

Најефикаснији у Бруклину био је Брук Лопез са 29 поена, девет скокова и шест асистенција.

Резултати утакмица:

Бруклин - Шарлот 100:105
Оклахома - Хјустон 111:107
Њу Орлеанс - Мајами 99:113
ЛА Лејкерс - Мемфис 107:100

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара