Читај ми!

Радоњић: Поносан сам, по свему судећи играћемо Евролигу

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је срећан и поносан због вечерашњег пласмана у финале Јадранске лиге, која ће по његовим речима, значити пласман у Евролигу.

"Градили смо се кроз сезону, имали пуно проблема, било је тешко, зато сам срећан и поносан што смо све заједнички издржали и направили резултат јер по свему судећи ово ће значити наш наставак у Евролиги и следеће године", рекао је Радоњић новинарима после утакмице у Загребу.

Звезда се пласирала у финале Јадранске лиге, пошто је са 2:0 у победама била боља од Цедевите. У другој утакмици у Загребу било је 73:65.

Радоњић је захвалио навијачима на подршци у Загребу и јер су дошли да бодре екипу, а својим кошаркашима честитао пласман у финале.

Он је истакао да је на почетку сезоне било немогуће направити овакав резултат.

"У каквим смо проблемима били, од повреда на припремама, на почетку првенства, одлазак играча, несналажење. Изгледало је тако да је немогуће да се дође до добрих ствари, а вечерас славимо 2:0 против Цедевите", навео је тренер црвено-белих.

Радоњић је рекао да је победом над Цедевитом направљен добар амбијент за оно што чека екипу јер "жели да буде боља од Мега Лекса" у финалу и освоји трофеј у регионалном такмичењу.

"Цедевита је уз нас најбољи тим, без обзира на то што је Мега ушла у финале и направила сензацију. Огромно задовољство проистиче из укупног стања, имали смо тежак први дуел, тежак пут, победили у Малаги... Није било нимало једноставно, али издржали смо", казао је Радоњић.

Звезда ће већ у четвртак гостовати Локомотиви у Краснодару у Евролиги.

Играчи Звезде пресрећни, нема места умору

"Ово је било сјајно, хвала до неба навијачима, нисам очекивао оволику подршку. Видео сам негде да ћемо за седам дана прећи десет хиљада километара, стварно је напорно. Већ у четвртак играмо наредну утакмицу и биће претешко, али ићи ћемо на победу, као што смо ишли на свакој утакмици до сад", рекао је Марко Гудурић новинарима после утакмице.

Он је истакао да ће у финалу против Мега Лекса бити тешко јер је то млад и агресиван тим, који никоме не прија.

Стефан Јовић је честитао саиграчима и најавио борбу за трофеј.

"Драго ми је што смо, као и прошле године, успели да добијемо овде. Честитке саиграчима који су оставили срце на терену. Спремићемо се добро за финале, али нас пре тога чека још један тежак пут", рекао је Јовић.

Он је додао да су навијачи црвено-белих, којих је било око 200 у Загребу, показали као и много пута до сада да су "ту када треба".

Јовић је оценио да његова екипа мора да се што пре опорави јер јој следи напорна утакмица у Евролиги.

"Јесте напорно, али нема места кукању, морамо да стиснемо зубе и опоравимо се што пре могуће", јасан је Јовић.

Бранко Лазић је рекао да је тимска игра најзаслужнија за пласман у финале.

"После силних проблема током сезоне смо се извукли, изборили финале и прилику да бранимо трофеј. Екипа је победила, играли смо тимски. Били смо нервознији, што од пута, умора, згуснутог распореда, али је у другом полувремену све било добро. Вратили смо предност и забележили победу", рекао је Лазић.

Он је навео да је задовољан игром у реваншу, посебно у другом полувремену.

"Умирили смо се на полувремену, исправили грешке из првог полувремена, имали једну изгубљену лопту у другом и мислим да је то пресудило", казао је бек црвено-белих.

Лазић је честитао Цедевити на добрим партијама током целе сезоне. 

Мршић: Звезда сасвим заслужено у Евролиги

Тренер Цедевите Вељко Мршић рекао је да ће Црвена звезда сасвим заслужено бити представник Јадранске лиге у Евролиги јер је показала да је најбоља ове сезоне.

"Нажалост, само једна екипа може да иде у Евролигу и изгледа да ће то бити Звезда, сасвим заслужено, најбољи су били ове сезоне и честитам им на томе", рекао је Мршић новинарима после утакмице у Загребу.

Мршић је оценио да је Звезда заслужено победила.

"Требало је да имамо већу разлику у првом полувремену, али смо промашивали отворене шутеве за три поена. У другом делу је дошла до изражаја већа физичка моћ играча Звезде и енергија", казао је Мршић.

Он је навео да не тражи алиби и да његовом клубу није проблем да као пре две године игра у Еврокупу.

"Играћемо како неко други одлучи, ми ћемо на терену проводити оно што неко други замисли", додао је тренер загребачког клуба.

Кошаркаш Цедевите Миро Билан рекао је да је Звезда заслужено победила у другој утакмици у Загребу.

"Доста добро смо играли у првом полувремену, али је требало да тада имамо већу предност, бар десет разлике. Они су појачали ритам, ми смо играли статично. Прилику смо пропустили у првој утакмици, била би друга прича да смо тада победили", рекао је Билан.

Центар хрватског клуба је рекао да се нада брзом повратку у Евролигу.

"Треба прво да се види како ће се одвијати ситуација, вероватно ћемо играти Еврокуп, играли смо га и раније. Радићемо максимално да се што пре вратимо у Евролигу, то нам је циљ", објаснио је Билан.

Цедевита је поразом у полуфиналу регионалног такмичења изгубила шансе за пласман у Евролигу наредне сезоне.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара