Радоњић: Поносан сам на тим, близу смо плеј-офа ЕЛ

Tренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић, разумљиво, био је веома поносан на своје играче након великог преокрета и велике победе у Малаги против Уникахе.

Он се пре анализе меча захвалио навијачима, који су стигли из Београда и направили сјајну, готово домаћинску атмосферу у Андалузији.

"Једини смо тим који користи играче јуниорског нивоа за евролигашке утакмице, а сад они имају шансу да играју плеј-оф. Припремали смо се у специфичним условима, отворили утакмицу игром без енергије и концетрације, правили грешке и у одбрани и у нападу, што је вероватно била последица велике потрошње у мечу са Цедевитом. Уникаха је пак одлично одиграла у првом полувремену и направила нам много проблема, посебно Недовић", рекао је тренер црвено-белих, а потом се осврнуо да друго, боље полувреме својих изабраника.

"Изгледало је да ће тако бити и у наставку, али смо почели боље да играмо у одбрани, постизали лаке поене који су нам дали самопоуздање. Играли смо са високим интезитетом, погодили неке тешке шутеве у последњим минутима и остварили велику и веома важну победу", рекао је Радоњић.

На другој страни Ђоан Плаза је очекивано био разочаран после пораза.

"Веома смо тужни због пораза после две фантастичне четвртине које смо одиграли. Знали смо да ће они да играју агресивно и на ивици фаулова. У другом полувремену смо превише бежали од коша, доносили смо лоше одлуке у нападу, шутнули више тројки него двојки и у неким моментима играли један на пет. Грешили смо и у шутевима и у пасовима, а ниво одбране је био знатно слабији него у првих 20 минута и нисмо схватили да нас управо дефанзива држи у игри. Нисмо били мирни у завршници. Остатак мечева у Топ 16 фази Евролиге ћемо покшати да одиграмо боље. Како индивидуално, тако и тимски", рекао је Плаза.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара