Читај ми!

Каријев рођендански поклон, одличан Јокић

Кошаркаши Голден Стејта забележили су 60. победу у сезони, пошто су на свом терену савладали Њу Орлеанс са 125:107, предвођени слављеником Стефеном Каријем. Са гостујућих терена само су Далас против Шарлота 107:96 и Чикаго у драматичној завршници против Торонта 109:107 успели да однесу победе. Хјустон, Вашингтон и Оклахом су „растурили“ гостујуће екипе са необично убедљивом разликом. Денвер нашег Николе Јокића изгубио је од Мајамија, док је Далас рутински савладао Шарлот.

Актуелни шампион Голден Стејт је тријумфом над Пеликансима остварио своју рекордну 49. узастопну победу на домаћем терену.

Стеф Кари је на свој 28. рођендан слављеничко вече завршио са 27 поена, пет скокова и пет асистенција.

"Надам се да ћу наставити да напредујем, то ми је циљ, као и да никада нећу бити задовољан оним што сам до сxад урадио. Увек ћу тражити различите начине да се поправим. Претпостављам да сам и званично у својим најбољим годинама, али видећемо колико далеко ово може да иде", рекао је Кари после меча.

Дрејмонд Грин је допринео победи са 14 поена и 12 скокова.

Вориорси сада имају учинак од 60 победа и шест пораза, а код куће имају скор 31/0. Екипа сада има једну победу више од Чикаго Булса из сезоне 1995/96, коју су завршили са рекордне 72 победе.

"Звучи добро 60 победа и шест пораза. То је велико достигнуће", рекао је Кари.

Кари је рођендан прославио уз слављеничке песме, скандирања "МВП", као и парчетом торте које му је донела ћеркица Рајли, а све то је уследило пошто је освоју пету награду за најбољег играча Запада ове сезоне и другу у две недеље.

Вориорси су у недељу освојили дивизију Пацифик, иако им је то био слободан дан. Ово је други пут у историји да је клуб две године узастопно освајао титулу у дивизији, након сезона 1974/75 и 1975/76.

Изузетно ослабљени Чикаго изненадио је Торонто и успео да води током целе утакмице до самог драматичног краја.

Домаћини су имали последњи напад и прилику за изједначење, али Дерозан није успео да избори продужетак.

Интересанто да су Дерозан са 27 и Кајл Лаури са 33 коша били најефикаснији, док је победничку екипу предводио Мекдермот, који је 27 од својих 29 поена постигао у првом полувремену, а пратили су га Миротић и Мур са по 17 постигнутих поена.

Хјустон је демонстрирао сјајну тимску игру и просто „демолирао" Мемфис са чак 130:81.

Чак девет играча Хјустона имало је двоцифрен шутерски учинак а колико су били уједначени у игри показује и податак да је најефикаснији био Мотијеунас са 17 поена, Ариза је додао 16, Харден 15, а последњи на листи Капела и Беверли убацили су по 10 кошева.

Слично је било и са Вашингтоном, који је са 43 поена разлике разбио Детроит са 124:81 уз дабл-дабл Џона Вола који је убацио 15 кошева уз 12 асистенција. Најефикаснији је био Нене са 20 поена и по 3 ухваћене лопте и успешна додавања.

Једнако убедљиви Оклахома је „прегазила" Портланд са 128:94 уз одличну игру Кантера и Дуранта који су убацили по 26 и 20 кошева. Пратио их је Вестбрук са 17, али је већи допринос дао сјајним асистенцијама које су у појединим случајевима личиле на праве акробације на терену.

Далас није имао проблема против Шарлота, највише захваљујући Дирку Новицком који је постигао 23 поена и имао 11 скокова. Близу дабл-дабла био је Чендлер Парсонс који јеубацио поен више од Новицког, али му је фалила једна ухваћена лопта.

Денвер је доживео нови пораз, овога пута од Мајамија 124:119, уз нову одличну партију Николе Јокића коме је мало недостајало да настави сјајни низ дабл-дабл учинака. За скоро 28 минута игре постигао је 12 кошева уз 8 скокова, 4 асистенције и две украдене лопте.

Резултати утакмица:

Шарлот - Далас 96:107
Мајами - Денвер 124:119
Торонто - Чикаго 107:109
Хјустон - Мемфис 130:81
Оклахома - Мемфис 128:94
Вашингтон - Детроит 124:81
Феникс - Минесота 107:104
Голден Стејт - Њу Орлеанс 125:107
Јута - Кливленд 94:85

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара