Загорац "држао час", Мега повела против Будућности

Кошаркаши Мега Лекса надомак су пласмана у финале АБА лиге, пошто су у првом мечу полуфинала плеј-офа савладали Будућност у Подгорици са 85:81 (24:15, 18:28, 18:19, 25:19) и повели у серији са 1:0.

У крцатој Морачи, пред 4.560 гледалаца, "час кошарке" држао је млади капитен Меге Раде Загорац, који је меч завршио са 27 поена, а поред тога забележио је и седам скокова и четири асистенције, уз само два промашаја из игре и индексом 40.

Никола Јанковић је додао 19, уз 12 асистенција, а Данило Јанковић је убацио 16 поена.

У екипи Будућности истакао се Џулијус Џенкинс са 26 поена, док је Тадија Драгићевић постигао 12.

Њих двојица су једини постигли двоцифрени број поена за своју екипу.

Екипа из Сремске Митровице је и поред изостанка Александра Аранитовића, Огњена Јарамаза и Алфе Кабе због повреде успела да надигра Будућност у Подгорици и нанесе јој први пораз у сезони на домаћем терену.

Утакмица у дворани Морача одиграна је пред пуним трбинама, а публика је видела веома неизвесну завршницу. Мега је веома добро почела меч, полако градила предност, да би на први одмор отишла с девет поена предности.

Будућност је у другој четвртини успела да стигне до преокрета, али Мега противнику није дозволила да стекне осетнију предност, па је остатак сусрета протекао у честом смењивању екипа у вођству.

У последњи минут меча екипе су ушле изједначено (80:80), а Мега је имала напад.

Центар Будућности Алекс Марић је фаулирао Јанковића, па је српски кошаркаш добио два слободна бацања, јер су Подгоричани испунили бонус. Он је с линије пенала имао половичан учинак, па је Будућност имала напад за преокрет, али Драгићевић није погодио шут за три поена.

На другој страни је уследила контра Меге, коју је фаулом над Тимоти Лувавом зауставио Џенкис. Француски кошаркаш је оба пута био прецизан са линије за слободна бацања, па је српски тим стекао три поена предности.

После тајм-аута, Будућност је имала доста времена да организује напад, али је он окончан после само неколико секунди, а наводно је Ивановић направио фаул над Омаром Куком приликом шута за три поена. Плејмејкер Будућности је погодио само једно бацање, а на сату је остало само 11 секунди, па је већ тада било јасно да ће Мега остварити победу.

Други меч полуфинала плеј-офа између Меге и Будућности играће се у суботу у Сремској Митровици.

У другом полуфиналу плеј-офа Јадранске лиге састају се Црвена звезда и Цедевита. Први меч је на програму сутра од 18.45.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара