Читај ми!

Радоњић се фокусира на терен, Мршић истиче Звездину публику

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић и његов колега из Цедевите Вељко Мршић сложили су се у оцени да је домаћи терен предност црвено-белих, али и да очекују неизвесну полуфиналну серију у АБА лиги. Утакмица између Црвене звезде и Цедевите игра се од 18.45 уз пренос на РТС-у.

"Значај полуфинала је огроман за оба тима, са набојем у дуелима, али спремни смо за тријумф. Цедевита игра сјајно у Евролиги и сигурно би у топ 16 фази имала више победа да су је повреде заобишле. Долазе амбициозни у Београд, али на нама је да их добијемо први пут у АБА лиги ове сезоне", рекао је Радоњић на заједничкој конференцији за медије у хотелу "Краун плаца".

Он је још једном позвао навијаче да пруже подршку његовим тиму и испуне халу "Александар Николић".

"Навијачи, дођите и будите уз нас да дођемо до прве победе", нагласио је Радоњић и додао да приче о пласману у Евролигу не утичу на екипе, са чиме се сложио и Мршић.

Црногорски тренер није желео да превише коментарише арбитре који су делегирани за сутрашњи меч, пре свих Јавора, на којег су из Црвене звезде имали замерке.

"Ово ми је 10. година у овом такмичењу и нормално да знам о чему се ради. Наше је да се фокусирамо на терен, а када се појаве на терену биће борба."

Капитен црвено-белих Бранко Лазић верује да у тријумф на почетку серије.

"Коначно креће плеј-оф серија. Имали смо целе сезоне пуно проблема због повреда, али и даље смо у игри за одбрану трофеја. Даћемо максимум да одбранимо домаћи терен."

Публика је Звездина предност 

Тренер Цедевите Вељко Мршић истиче да веома респектује Црвену звезду.

"Честитам Звезди на добрим играма ове сезоне у Евролиги. Долазимо да одиграмо добру утакмицу, а први пут у историји АБА лиге у плеј-офу се састају две екипе из топ 16 фазе Евролиге и то све говори да ће бити јако добро и занимљиво. Желимо да се у Загреб вратимо са победом."

Мршић је казао да његови играчи мисле само на битку на терену, без обзира на приче о учеснику Евролиге наредне сезоне.

"Ми смо спортисти и мислимо само на терен. Остварили смо циљ, желимо да направимо највећи успех. Шта ће бити, то је политика."

Према његовим речима, биће тешко играти у атмосфери каква је у Београду.

"Звезда има велику предност у односу на нас. Неколико утакмица у Евролиги били су у понору, али их је публика враћала. Модерни спорт не памти да цела дворана навија за Црвену звезду, а такав случај је и са Партизаном. Тешко је рећи каква би ситуација била да ми имамо такве навијаче", навео је Мршић.

Центар гостију Миро Билан очекује тешку полуфиналну серију.

"Нисмо у најбољој форми, у каквој смо били пре два месеца. Мораћемо да поновимо наше најбоље партије да бисмо парирали одличној Звезди. Морамо да држимо добар ритам свих 40 минута, уз добру одбрану, то је пут у походу на победу", закључио је Билан.

Утакмица између Црвене звезде и Цедевите игра се у уторак од 18.45 уз пренос на РТС-у.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара