Читај ми!

Радоњић: A сада најбитније утакмице

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да би сви у екипи требало да буду задовољни што је лигашки део такмичења у Јадранској лиги окончан на другом месту и додао да црвено-белима предстоји јако тежак период утакмица.

"После 26 кола, упркос свим проблемима током сезоне, успели смо да додјемо до друге позиције и једноставно морамо да будемо задовољни оствареним резултатом", рекао је Радоњић новинарима у Београду.

Црвена звезда је у дворани "Александар Николић" победила Крку са 77:67 у утакмици последњег кола лигашког дела такмичења, те су на тај начин осигурали друго место и предност домаћег терена у полуфиналу плеј-офа.

"Свесни смо били да ће ово бити јако тежак меч, с обзиром на форму Крке и важности овог меча за оба тима. Они су добро почели, али смо ми заиграли пре свега боље у одбрани, што нам је касније донело одредјену предност... У неким ситуацијама смо морали мало боље да одиграмо у нападу", рекао је Радоњић. Он се потом осврнуо на предстојећи период утакмица, одлучујућих и у Јадранској лиги, али и Евролиги.

"Следи нам период изузетно битних мечева у кратком периоду, али су сви истог нивоа и важности. Желимо да будемо добри у том периоду, да победимо Цедевиту у Јадранској лиги, али и Панатинаикос у Евролиги. Тај меч у петак (против Панатинаикоса) ће бити изузетно тежак... Они су у сјајној форми, показали су да су нвајлије допринеле квалитету", рекао је он и додао:

"Желимо да одиграмо најбоље што можемо, а у оваквом саставу, када су сви здрави и спремни можемо много. Да ли ће то бити довољно да се победи ПАО, видећемо... Има још пет кола да краја, тако да сада важи оно што причам целе сезоне, а то је да идемо од утакмице до утакмице и да се за сваку добро спремимо", додао је Радоњић.

Тренер Крке Владимир Анзуловић рекао је да никада није задовољан када његова екипа изгуби, али да је задовољан што је и поред пораза изборен опстанак у Јадранској лиги.

"Борили смо се поштено... Драго ми је што смо изгубили од Звезде у једној утакмици која је значила много обема екипа. Честитам мом тиму на избореном опстанку у Јадранској лиги. Иза нас је турбулентна сезона... Нисмо смели да изгубимо неке мечеве код куће, али то је сада иза нас. Битно је да смо остварили зацртан циљ, а сада је потребно да се спремимо за домаће првенство", рекао је Анзуловић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије