Читај ми!

Кошаркашки савез обележава Дан борбе против рака дојке у Србији

Кошаркашки савез Србије (КСС) покренуо је акцију "Пинк анд рол", поводом обележавања 20. марта, Дана борбе против рака дојке у Србији. Како се наводи на сајту КСС, 21. коло Прве женске лиге Србије које ће се играти 5. марта и 22. коло, четири дана касније, биће у знаку розе боје, а акцији ће се прикључити и мушка Кошаркашка лига Србије у утакмицама које ће се играти 20. марта.

"У циљу подршке оболелим и леченим женама од рака дојке, наше кошаркашице и кошаркаши прволигашких екипа ће на патикама носити розе пертле", наводи се у саопштењу.

Централни догађај акције "Пинк анд рол" је финални турнир Купа Милан Цига Васојевић за сениорке, на коме ће гошће бити чланице Удружења жена оболелих и лечених од рака дојке, "Будимо заједно".

"Овом акцијом ће наше кошаркашице и кошаркаши дати немерљив допринос у борби против рака дојке и широм Србије пренети поруку о важности пружања константне подршке свима који су укључени у борбу против ове опаке болести", пише у саопштењу.

Према статистичким подацима, рак дојке је најраспрострањеније малигно обољење код жена у Србији. Од рака дојке у Србији сваке године оболи приближно 4.000 жена, а око 1.600 жена умре.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара