Читај ми!

Соња Петровић појачала Феникс

Српска кошаркашица Соња Петровић наставиће каријеру у екипи Феникс Меркјури, објавио је троструки шампион ВНБА лиге. Соњи Петровић је ово други одлазак у САД где је пре четири године играла у Чикаго Скају.

Петровићева, једна од најбољих кошаркашица Европе, долази у ВНБА из Прага, где је са великим успехом наступала за УСК, са којим је освајала Евролигу.

Соња Петровић је већ имала једну епизоду у САД, пошто је пре четири године наступала за Чикаго Скај.

Са репрезентацијом Србије освојила је титулу првака Европе прошле године у Будимпешти и изабрана је у идеалну петорку шампионата.

Српска кошаркашица Соња Петровић изјавила је да се одлучила за одлазак у WНБА лигу, у екипи Феникс Меркјури, јер жели да оствари једини преостали сан - освајање шампионског прстена у најјачој конкуренцији.

"У Европи сам освојила скоро све што може да се освоји - национална првенства и купове, ФИБА Евролиге, ФИБА Суперкупове, медаље са репрезентацијом на великим такмичењима. Остало је само да досањам сан о WНБА прстену, а то са Фениксом сматрам могућим и реалним", рекла је Петровић за сајт КСС.

Феникс Меркјури ће у новој сезони покушати да освоји четврти шампионски прстен са моћним тимом у коме су најбоља светска играчица Диана Таураси, Пени Тејлор, Девана Бонер, Кендис Дупре и Бритни Грејнер.

"Са Таураси и Дупре сам играла неколико сезона, а против осталих евролигашке утакмице. Ако ја, као врхунска европска играчица, треба да се плашим конкуренције, онда не би требало ни да идем у WНБА", самоуверена је Петровићева. Она је истакла да се без проблема договорила са садашњим клубом УСК из Прага, као и са селектором Марином Маљковић, што се тиче наступа на Олимпијским играма у Рију.

"Ову ситуацију дефинишу ФИБА и КСС прописи и ја ћу их се придржавати. Американке такође иду на Олимпијске игре и WНБА ће сигурно правити паузу. За дрес са државним грбом доћи ћу спремна физички и у Топ форми. Само да не буде повреда", закључила је Петровићева, уз констатацију да увек иде на победу и да верује у одличан резултат у РИју.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара