Читај ми!

Нови пораз Денвера уз добру игру Јокића

У наставку НБА лиге синоћ је одиграно седам утакмица у којима су доминирале домаће екипе. Једина непријатна изненађења домаћим екипама приредили су Оклахома која је са 131:116 савладала Сакраменто и Мемфис који је са 103:96 савладао Денвер у коме је Никола Јокић пружио још једну од бољих партија.

Денвер, упркос домаћем терену, није успео да одоли налету расположеном тиму Мемфиса и претрпео је 37. пораз у сезони, а наш интернационалац Никола Јокић је у игри провео скоро 20 минута уз солидан учинак.

Јокић је постигао десет кошева уз шест скокова и три асистенције чиме је добро пратио остатак екипе у којој је најефикаснији био Кенет Фарид са дабл-дабл учинком од 16 поена и 11 ухваћених лопти. Пратили су га Гери Херис са 15, и тандем Жофри Ловерњ и Ди Џеј Огастин са по 11постигнутих кошева.

У слављеничкој екипи Мемфиса најефикаснијег Зека Рендолфа са 22 поена, шест асистенција и четири скока, пратили су Мет Барнс са 16 поена, Марио Чалмерс са15, и Ленс Стивенсон и Пи Џеј Херсон са по 14 кошева.

Оклахома је на гостујућем терену савладала Сакраменто са чак 131:116 највише захваљујући сјајној колективној игри. О томе сведоче и занимљиви подаци о учинку играча. Најефикаснији играч био је из пораженог тима Демаркус Казинс са 35 кошева. На победничкој страни Кевин Дурант је имао 27, а Енес Кантер 23 поена.

Кливленд је на домаћем терену надиграо Индијану са 100:96 уз сјајну игру легендарног Леброна Џејмса који је постигао 33 коша чиме се, после паузе од једне утакмице, опет сврстао међу најефикасније играче вечери.

У пораженом тиму истакао се Монта Елис са 28 поена, док је Пол Џорџ постигао 23, уз осам скокова.

Кливленд се овом победом након два везана пораза вратио на прво место у Источној конференцији.

Најефикаснији играч протекле ноћи био је Џон Вол који је са 37 кошева предводио Вашингтон у победи над Филаделфијом са 116:108.

Милвоки је савладао Хјустон са 128:121 а предводили су га Џабари Паркер са 36 и Крис Мидлтон са 30 постигнутих кошева. У тиму Хјустону само Двајт Хауард је успео да им делимично парира са 30 погодака.

Резултати утакмица:

Денвер - Мемфиса 96:103
Сакраменто - Оклахома 116:31
Милвоки - Хјустон 128:121.
Бостон - Јута 100:95
ЛА Клиперси - Бруклин 105:95
Кливленд - Индијана 100:96
Вашингтон - Филаделфија 116:108. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије