Партизан убедљиво победио Цедевиту у свом старом дому

Кошаркаши Партизана забележили су 12. победу у Јадранској лиги, пошто су у Београду лако победили Цедевиту са 82:61 (29:24, 19:10, 16:12, 18:15).

Најефикаснији у победничком тиму био је Кевин Џонс са 21 поеном, а следили су га Џамар Вилсон са 16 поена и пет асистенција, Едо Мурић са 15 поена и Дарел Вилијамс са 12 поена и шест скокова.

Цедевиту је предводио Миро Билан са 13 поена и шест скокова. Џејкоб Пулн постигао је 10 поена, а њих двојица су једини имали двоцифрени учинак у гостујућем тиму.

Црно-белима меч резултатски ништа није значио, а Цедевити је победа била неопходна да би обезбедила предност домаћег терена у полуфиналу плеј-офа, али је вечерас била потпуно немоћна против врло расположеног Партизана, који је играо одличну одбрану.

Црно-бели су од почетка контролисали игру. Цедевита је у првој четвртини држала прикључак, али је Партизан јако добро шутирао и погађао. Гости из Загреба су често губили лопту и нису погађали отворене шутеве, што је домаћину донело додатну сигурност.

Партизан је на полувремену водио 14 разлике, 48:34, а у трећој четвртини дошли и до 20 поена предности, први пут на 54:34.

Цедевита није успевала да парира расположеном домаћину, који је утакмицу у стилу привео крају.

Цедевита је после овог пораза пала на треће место, иза Црвене звезде. Звезда у последњем колу дочекује Крку, а Цедевита МЗТ Скопље. 

Црно-бели су пре утакмице гледаоцима и новинарима поделили одштампани програм утакмице, са занимљивим детаљима из историје сусрета ова два тима, али и играња црно-белих у хали "Ранко Жеравица", некадашњем дому клуба, што је донело додатну драж мечу.

Меч су гледале бројне легенде клуба, некадашњи играчи, као и најбољи српски пливач Велимир Стјепановић, који је утакмицу посматрао носећи ретро дрес Партизана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије