Домовић Булут: Спреман сам за Њујорк

Душан Домовић Булут тврди да је потпуно спреман за Фајтбол, баскеташки турнир који ће се одржати у Њујорку.

Новосађанин Душан Домовић Булут каже да је потпуно спреман за Фајтбнол (Fightball), најнапетији баскеташки 1x1 турнир који ће се одржати у Њујорку од 1. до 3. марта. Позив за учествовање на овом турниру добило је 16 најбољих и најиздржљивијих баскеташа, а Домовић Булут је једини представник из Европе.

Oвај турнир је карактеристичан по томе што игру 1x1 са уличних терена сели у арену обасјану рефлекторима, а атмосфера, узбуђење, напетост и тежина турнира више подсећају на боксерски меч. Утакмица траје осам минута са двоминутном паузом, а играчи имају само осам секунди за реализацију напада. Закуцавање се вреднује три поена, а фаулови се досуђују само у случају екстремно грубе игре.

"Ја сам увек спреман за нове кошаркашке изазове. Увек волим да изађем из своје зоне комфора. Формат игре какав ће бити на Фајтболу до сада није био примењен, па сам због тога морао да променим и начин тренинга. Ментално и психички сам спреман, физички сам такође доста постигао за ово кратко време, па ћемо видети како ће бити",рекао је Булут.

Душан Домовић Булут је већ дуже време играч број 1 на ФИБА 3x3 појединачној ранг листи, у протекле две године је са својим тимом Нови Сад Ал Вахда освојио све што се освојити може у баскету.

Душан каже да не осећа притисак због тога што је једини представник из Европе.

"За мене то није отежавајућа околност, шта више, прија ми да будем поново у позицији аутсајдера. Позив који сам добио да учествујем на овом такмичењу је доказ колико сам постигао, моје амбиције не престају", каже Домовић Булут.

Жреб му баш и није ишао на руку, па ће му први противник бити Малик Бут. Међутим, Душан је сигуран у своју игру.

"Организатори као да су знали да ми такав противник најмање лежи на оваквом формату. Доста је нижи од мене, али је много бржи, окретан је, експлозиван и снажан. Али имам и ја своје предности и потребно је да што пре успосватим свој стил игре", каже Душан.

Фајтбол ће имати два квалификациона турнира из којих ће осам најбољих и најјачих баскеташа одмерити снаге у финалном турниру, а новчана награда за оног који остане непоражен под кошем биће 100.000 долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије