Звезда без већих проблема до победе у Загребу

Кошаркаши Црвене звезде победили су као гости загребачку Цибону са 94:83 (24:17, 26:29, 25:22, 19:15) у утакмици 25. кола Јадранске лиге и тако задржали друго место на табели.

Звезду су до победе предводили Квинси Милер са 18 поена, 10 скокова и четири асистенције и Маик Цирбес са 17 поена и пет скокова. Стефан Јовић постигао је 13 поена, Марко Гудурић 11, а Владимир Штимац осам поена.

У екипи Цибоне најефикаснији је био Џејмс Флоренс са 20 поена и четири асистенције, а Анте Жижић постигао је 17 поена уз пет скокова. Анте Госпић убацио је 10 поена, а Иван Сиришчевић девет.

Звезда сада на другом месту на табели има скор од 19 победа и шест пораза и има победу више од Цедевите, која вечерас у Београду игра против Партизана. Цибона је осма на табели са 11 победа и 14 пораза.

Звезда је од почетка водила и предвођена Цирбесом и Милером, а после поена Немање Дангубића у 14. минуту стекла је 11 поена предности (36:25). Цибона је после тога заиграла боље и пре свега добрим шутем за три поена у последњих три минута, када је погодила пет "тројки", успела је да дође на 46:47. У загребачком тиму "тројке" су погодили Сиришчевић и Флоренс.

Звезда је на полувреме отишла са четири поена предности, пошто је Бранко Лазић погодио "тројку".

У трећој четвртини Звезду су држали пре свих Цирбес и Милер за вођство од 70:60, али је Цибона серијом од 8:0 успела да се примакне на два разлике. Београдски тим је после тога појачао одбрану и поново стекао предност, а 10 разлике вратио је "тројком" Марко Гудурић за 78:68.

Екипа Дејана Радоњића је до краја успела да сачува предност, преко Штимца и Марка Симоновића.

У наредном 26. колу Звезда ће у понедељак 7. марта играти у Београду против Крке, а Цибона два дана раније у Подгорици против Будућности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије