Радоњић: Историјска победа, сезона успешна

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је против Ефеса остварена историјска победа, а нагласио је и да је сезона у Евролиги успешна, без обзира на то да ли ће екипа проћи у четвртфинале или не.

"Историјска победа Црвене звезде. Прошле године смо први пут били у Топ 16 фази, ове други, а већ имамо и једну победу више и то ће остати записано. Желимо сваки меч да добијемо, а сезона у Евролиги је већ, по мом мишљењу, фантастична, независно да ли ћемо проћи у четвртфинале или не", рекао је Радоњић.

Звезда је као домаћин савладала Ефес са 91:82 и забележила пету победу у Топ16 фази Евролиге. Црвено-бели сада имају скор 5/3, са изгледним шансама да прођу у наредну рунду.

Утакмица је играна у Вршцу због заузетости београдских хала, а Радоњић је истакао да је публика направила фантастичан амбијент у Миленијуму.

Радоњић је казао да је задовољан игром, али да је његова екипа грешкама враћала Ефес у игру, у тренуцима када је изгледала стабилно.

"Успели смо да забележимо добар резултат и идемо даље. На полувремену су имали оптерећујућу предност. Били су добри у првом делу и требало је изаћи на терен у другом и урадити неке ствари како бисмо се надали победи. Од самог почетка смо били зрели и забележили велику победу", казао је тренер црвено-белих.

Он је навео да је његова екипа у првом полувремену била нервозна више него што је то потребно због судијских одлука, али да је извукла поуке из претходних дуела и да се та нервоза није видела у другом делу сусрета.

Радоњић је сам био видно нервозан због појединих натписа у медијима након пораза у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа од Партизана. Како је рекао, постало му је "мало дегутантно да чита неке ствари, а не да их коментарише".

Упитан да ли победа над Ефесом пружа сатисфакцију након поразу у полуфиналу Купа, Радоњић је одговорио: "не".

"Најбитније ми је било да добијем утакмицу. Највећи притисак стварам сам себи", додао је он.

Радоњић је рекао да већ размишља о утакмици са Цибоном у Јадранској лиги, као и то да ће његова екипа "сигурно показати своје право лице" у полуфиналу регионалног такмичења, без обзира на то која ће бити на табели на крају првог дела.

Када је реч о првом плејмејкеру Стефану Јовићу, који је паузирао због повреде, Радоњић је рекао да је играч спреман за наставак сезоне.

Капитен Звезде Бранко Лазић честитао је саиграчима на победи, а тим менаџеру Небојши Илићу рођендан.

"Ово је велика победа, корак ближе пласману даље. Било је осцилација, али смо агресивном одбраном и лаким поенима то контролисали", рекао је Лазић.

Црвено-бели ће у наредном колу Групе Е гостовати Фенербахчеу у петак, 4. марта у Истанбулу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво