Ивковић: До краја биће важан сваки кош

Тренер Ефеса Душан Ивковић оценио је да су његови кошаркаши против Црвене звезде одиграли различита полувремена и оценио је да ће се екипе до последњег кола борити за пласман у четвртфинале.

"Утакмица је била изузетно важна за оба тима. Мислим да смо били у предности јер је Звезда имала императив морања, а ми нисмо. Биће неопходна борба за сваки поен до последњег кола. Одиграли смо два потпуно различита полувремена. Имали смо наглашен карактер у одбрани у првом полувремену, решили га са осам поена разлике, а друго је било тотална супротност", рекао је Ивковић.

Звезда је у Вршцу победила Ефес са 91:82, а на полувремену је губила са осам поена. Црвено-бели сада имају две победе више од екипе из Истанбула и бољи скор у међусобним сусретима.

"Звезду смо разиграли управо почетком другог полувремена, са седам лаких поена у транзицији после нашиг грешака. Звезда је заслужено победила. Има још шест кола, имамо пристојан распоред, четири утакмице на домаћем терену и две у Истанбулу. Јако је битно да у наредних месец дана немамо ниједан пут ван Турске, а надам се да ће и (Џејсон) Грејнџер да се опорави", рекао је Ивковић.

Тренер Ефеса и некадашњи селектор Србије и Југославије казао је да његовом тиму много фали Ненад Крстић, који је тренутно повређен.

"Без Крстића и са њим ми смо другачији тим, али тренер мора да зна да игра са онима које има. Он је требало да буде база носиоца игре, по коме би се формирао тим. Али, спречиле су га повреде. Очекивали смо га у јануару, у међувремену је добио нову повреду хрскавице, тако да би за две недеље требало да почне да ради са тимом", рекао је Ивковић.

Кошаркаш Ефеса Дарио Шарић рекао је да је његов тим учинио све да победи у Вршцу.

"Покушали смо се, борили смо се, посебно у првом полувремену. Имали смо осам поена предности, али... Уместо да одемо на 12-13 разлике, ми испустимо предност. Квалитетна смо екипа, надамо се да ћемо проћи, да ће нам ово бити школа. Надам се и да ћемо играти у складу са могућностима Ефеса", рекао је Шарић.

Хрватски кошаркаш, који је са 19 поена био најефикаснији у свом тиму, рекао је да су умор његове екипе и противнички играч Марко Гудурић решили питање победника.

"Увек могу да се нађу лоше ствари. Губили смо лопте у последњој четвртини. Можда је то и због умора, али не можемо стално да се вадимо на умор, иако је он утицао", казао је Шарић. Ефес ће у следећем колу играти на свом терену против Локомотиве Кубан, док ће Звезда гостовати Фенербахчеу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво