Ефес пао у Вршцу, Звезда надомак осам најбољих

Црвена звезда – Ефес 91:82 (крај). Црвена звезда савладала Анадолу Ефес у мечу осмог кола топ 16 фазе Евролиге, чиме се у великој мери приближила пласману међу осам најбољих екипа Старог континента. Милер најефикаснији са 15 поена, Цирбес 14, Мицић одличан са 13. Шарић најбољи на мечу са 19 поена. У наредном колу Звезда гостује у Истанбулу, екипи Фенербахчеа.

Иако је до краја топ 16 фазе Евролиге остало још много да се игра (шест мечева), кошаркаши Црвене звезде су победом над Анадолу Ефесом себи значајно повећали шансе да се нађу међу четири најбоље екипе у групи Е и тако се пласирају у четвртфинале такмичења.

Звезда је још једном показала, иако се меч играо у Вршцу, да је на домаћем терену несавладива препрека за многе великане европске кошарке.

Ефес је, предвођен Дудом Ивковићем, имао предност у већем делу утакмице, али су црвено-бели, ношени навијањем готово 5.000 навијача у хали "Миленијум", преокренули резултат на своју страну и у последњој деоници потпуно дотукли противника.

Победнички тим предводио је Маик Цирбес са 14 поена и девет скокова, док је Квинси Милер завршио утакмицу са 15 поена и пет скокова. Марко Гудурић постигао је 14, Василије Мицић 13, а Бранко Лазић 10 поена.

Ефес је предводио Дарио Шарић са 19 поена и седам скокова. Чеди Осман завршио је утакмицу са 18, а Џон Диблер са 16 поена, док је Томас Ертел забележио 11 асистенција, уз два поена.

Црвено-бели у наредном колу још једном гостују у Истанбулу, овога пута екипи Фенербахчеа, а евентуална победа изабраника Дејана Радоњића зацементирала би пут ка осмини финала Евролиге.

22.04 - Коначно крај, Звезда је савладала екипу Ефеса са 91:82.

21.59 - Одужила се и сама завршница меча. Ефес покушава брзим фауловима да смањи предност Звезде, али су црвено-бели прилично сигурни са линије за слободна бацања и лако одржавају стечену предност.

21.51 - Два минута до краја меча, а Гудурић тројком доноси Звезди великих 10 поена предности - 83:73.

21.46 - Цирбес погађа два слободна бацања, па Звезда на четири минута до краја меча води са 78:71.

21.32 - После три одигране четвртине, Звезда - Ефес 63:65.

Изједначена игра у трећој деоници, обе екипе су у игри за тријумф у изузетно битном мечу.

Милер 15 поена, Лазић 10, на другој страни Шарић 15, Диблер 13.

21.16 - Одлично Звезда улази у трећу четвртину, па после нешто мање од четири минута игре поново стиже до предности - 54:53.

21.10 - Настављен је меч у Вршцу.

20.55 - Полувреме, Звезда - Ефес 38:46.

Одужила се друга четвртина, највише захваљујући збуњености судијске тројке.

Звезда је имала и игру и резултат на својој страни, али неколико дискутабилних судијских одлука унело је пометњу, а онда и нервозу у Звездину игру.

Мицић најефикаснији у Звезди са седам поена, Милер има шест. Код Ефеса, Шарић и Диблер имају по 13 постигнутих поена.

20.39 - Половина игре у другој деоници, Звезда има минималну предност - 32:31.

Поново велики број фаулова на обе стране, Ефес се са две везане тројке (Шарић и Осман) враћа у игру.

20.23 - На крају прве четвртине, Звезда води са 24:19.

Одлична игра црвено-белих у других пет минута прве деонице. Василије Мицић са клупе унео живост, Цирбес снажан под кошем противника.

20.10 - Средина игре у првој четвртини, Звезда води 11:10.

Не превише убедљив почетак на обе стране, одбране су чврсте, па нити једна од екипа не стиже до осетније предности на почетку меча.

20.01 - Почео је меч у Вршцу.

19.45 - Играчи две екипе су на терену хале "Миленијум".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво