Џикић честита Меги, замера својим играчима због тројки

Александар Џикић честитао Меги и Дејану Милојевићу на победи у финалу Купа Радивоја Кораћа. Џикић својим кошаркашима замерио велики број шутева за три поена док је противник у бонусу.

Тренер Партизана Александар Џикић честитао је Мега Лексу на победи и финалу Купа Радивоја Кораћа, а својим кошаркашима замерио велики број шутева за три поена док је противник у бонусу.

"Можда смо се мало заљубили у три поена у моментима када су они већ били у бонусу. Изабрали смо да шутирамо преко руке, безвезе. Да су ушле вероватно бисмо славили неке играче. Изгубили смо и то је то. Настављамо даље", рекао је видно нерасположени Џикић новинарима после утакмице.

Партизан није успео да освоји Куп Радивоја Кораћа, пошто је у финалу у Нишу поражен од Мега Лекса са 85:80.

"Замерам мојима што нису препознали моменат када је утакмица ушла у бонус. Још нисмо ушли у аутоматизме да то само препознајемо. Пожурили смо два-три пута, просто нас је повукло. Грешке су такве какве су, ми ћемо да их лоцирамо, признамо сами себи, нема шта да се лажемо", казао је он.

Како је рекао, Партизан је контролисао већи део утакмице, али је допустио шутеве за три поена онима у противничкој екипи који су најопсанији.

"Конторлисали смо добар део утакмице и последњих неколико минута из непознатих разлога дозволили два неконтролисана шута Ивановићу и Николићу. То су играчи које смо подвукли као најопасније шутере противника. Ипак смо успели да их на плус пет оставимо два пута саме", оценио је Џикић.

Упитан да коментарише "емотивно обраћање" тренера Меге Дејана Милојевића, Џикић је одговорио: "Ма дај".

"Постоји континуитет идеје и континуитет... Да ти преведем на српски. То је тако мазгетина једна упорна, да ти не можеш да верујеш... Натерао је своје момке да играју као што играју", додао је Џикић.

Њему је засметала констатација новинара да је Дарел Вилијамс био један од лошијих на терену. Како је рекао, Вилијамс није правио толико грешака "да би се упирало прстом у њега".

Капитен црно-белих Вања Маринковић честитао је Меги на победи и освојеном трофеју.

"Честитао бих Меги на победи и освојеном Купу. Ушли смо у њихов ритам брзе игре, који нама није пријао. Окрећемо се Јадранској лиги, играмо већ за седам дана", рекао је Маринковић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије