Партизан у финалу Купа после рововске борбе!

Црвена звезда – Партизан 60:68 (крај). Партизан савладао фаворизовану Црвену звезду и пласирао се у финале Купа Радивоја Кораћа. Снажна одбрана црно-белих и добар офанзивни скок одлучили победника. Кошаркаши Мега Лекса, после победе над Металцем, први финалисти. Финале на програму у недељу у 21 сат.

Кошаркаши Црвене звезде неће одбранити трофеј у Купу Радивоја Кораћа, пошто су у Нишу изгубили у полуфиналу од Партизана са 60:68 (13:16, 12:16, 14:19, 21:16).

Изабраници Александра Џикића деловали су борбеније, што је најбоље резултирало код залагања црно-белих у одбрани, као и приликом великог броја офанзивних скокова.

Кевин Џоунс и Џамар Вилсон предводили су Партизан до тријумфа, док су фантастичне епизодне роле пружили Александар Цветковић, Едо Мурић и Андреја Милутиновић.

Црвено-бели су деловали као разбијена војска, Квинси Милер био је потпуно ван меча, док су једини расположени у тиму Дејана Радоњића били Таренс Кинзи, Василије Мицић и Маик Цирбес.

Утакмица је почела тројкама Кинсија и Вање Маринковића. Након тога још две тројке у екипи Звезде убацили су Немања Дангубић и Кинси, а Партизан је у игри држао Кевин Џонс, што поенима што скоковима у нападу.

Звезда је водила са 13:8, али је Партизан серијом од 9:0 повео са 17:13 и тим резултатом завршена је прва четвртина.

Кошаркаш Звезде Квинси Милер рано је ушао у проблем са личним грешкама, па је тренер Дејан Радоњић морао да га изведе у осмом минуту.

Партизан је наставио серију и у другој четвртини, предвођен Џамаром Вилсоном који је на почетку везао пет поена за 22:13.

После неуспешног напада Звезде и шута за три поена Марка Симоновића, Партизан је кренуо у напад, а Бранко Лазић је направио неспортску личну грешку из које је Партизан постигао четири поена. Прво је Вилсон погодио оба слободна бацања, а онда је Чедомир Витковац погодио двојку после асистенције без гледања Цветковића. Серију Партизана од 18:0 прекинуо је Дангубић тројком за 16:26 и то су били први поени Звезде после шест минута.

Звезда је тада заиграла агресивније, али јој није помагало то што је Маик Цирбес промашивао ослободна бацања, пошто је до 16. минута промашио шест од осам. Партизан је имао проблема у нападу, па је Звезда пришла на 22:28, а екипе су у тим тренуцима губиле много лопти. У последњем минуту Партизан је вратио двоцифрену предност, после тројке Еда Мурића и двојке Џонса за 33:22, али је Цирбес до краја полувремена вратио Звезду на заостатак од осам понеа (25:33).

Партизан је стекао 15 поена разлике у 23. минуту када је после гужве под кошем Звезде лопта дошла до Мурића, а он је са више од осам метара погодио тројку за 40:25. У тим тренуцима Звезда је држала прикључак захваљујући Кинсију, а Партизан је играо преко Џонса који је добро и снажно играо под оба коша.

Нову тројку поново са осам метара постигао је Мурић за максималних 16 разлике (45:29). Звезда је успела мало да се примакне, али су црно-бели добром одбраном чували двоцифрену предност. Прво је тројку убацио Вилсон, а онда је после промашаја Петра Аранитовића, лопту у кош закуцао Андреја Милутиновић за 52:37 а тим резултатом завршена је трећа деоница.

Звезда се вратила у меч тројкама Гудурића и Милера на 47:56, али је Партизан вратио двоцифрену предност преко Мурића и Вилсона (62:49). После неспортске личне грешке Вилсона, Цирбес је убацио само једно слободно бацање, али је након тога, после поена Кинсија Звезда поново скинула заостатак на 53:62, на два и по минута до краја.

Након тога утакмица је ушла у пенал завршницу, Цирбес је био прецизан за 57:64, а на другој страни једно бацање погодио је Витковац. Након тога Мицић је за црвено-беле погодио оба бацања и смањио на шест разлике, да би у наредном нападу Партизана Вилсон преко руке из тешке позиције поентирао за 67:59, на 34 секунде пре краја и обезбедио победу Партизану. 

Џоунс је меч завршио са 19 поена, Вилсон са 16, док је у пораженој екипи најбољи био Кинзи са 22 постигнута поена.

Партизан је тако победио Звезду у последње две утакмице, пошто је недавно био бољи и у Јадранској лиги.

Партизан ће у финалу играти против Мега Лекса, који је нешто раније победио Металац са 97:86.

Финална утакмица играће се у недељу од 21 сат.

Овако је протекао полуфинални меч Купа у Нишу:

23.02 - Крај, велика победа Партизана - 68:60.

22.56 - Погађа Вилсон за два, преко руке, тајм-аут и напад за Звезду.

22.55 - Игра се последњи минут меча, Партизан води 65:57. Два слободна бацања за Василија Мицића...

22.46 - Ушли смо у последња три минута меча, Партизан не испушта предност - 62:50.

Лазић погађа слободно бацање и постаје пети Звездин играч који се уписује у листу стрелаца.

22.36 - Мање од три минута игре у последњој деоници, Партизан поново има 15 поена предности - 56:41, тајм-аут за Радоњића.

Џоунс нерешива енигма за одбрану Звезде, Американац погађа из свих позиција.

22.29 - После три одигране четвртине, Партизан води против Звезде са 52:39.

И даље се играју јаке одбране, али црно-бели имају више расположених играча. Само четворица кошаркаша Звезде уписала су се у листу срелаца.

Кинзи најефикаснији на мечу са 18 поена, на другој страни Џоунс има 13.

22.23 - Три минута до краја треће четвртине, Партизан води са 45:32.

22.11 - Нешто мање од три минута игре у трећој четвртини, а Партизан има максималну предност - 25:40.

Звезда без идеје у нападу, црно-бели играју тимски. Тројка Мурића доноси Партизану великих 15 поена предности.

22.06 - Настављен је меч у "Чаиру".

21.51 - Полувреме, Црвена звезда - Партизан 25:33.

Одлична одбрана Партизана одржава предност на страни Џикићевих изабраника. Игра се доста нервозно, са много изгубљених лопти.

Џоунс најефикаснији на мечу са девет постигнутих поена, на другој страни Кинзи и Цирбес имају по седам.

21.40 - Средина друге четвртине, Партизан води 26:19.

Дуго је Звезда била без поена, али тројка Дангубића, па два плус један Мицића враћају црвено-беле у живот.

21.32 - И даље траје серија Партизана, који после три минута игре у другој четвртини води са 26:13.

Изузетно ангажована одбрана црно-белих доноси резултат, Звезди недостаје први плеј Стефан Јовић.

21.24 - После прве четвртине, Партизан води са 17:13.

Звезда је боље отворила меч, али црно-бели у финишу прве деонице праве серију од 9:0 и на први одмор одлазе са предношћу.

21.11 - Средина игре у првој четвртини, Звезда води са 11:7.

Снажне одбране играју се на обе стране. Звезда без поготка за два поена, црно-бели у егалу захваљујући добром офанзивном скоку.

21.00 - Почело је друго полуфинале Купа Радивоја Кораћа.

19.30 - Ситуација у Нишу уочи утакмице полуфинала Купа Радивоја Кораћа између Црвене звезде и Партизана је мирна, а полиција у граду не очекује инициденте.

Навијачи два клуба биће смештени на супротним трибинама хале "Чаир", а слободно кретање око дворане није дозвољено, већ свако може да приђе само оном сектору за који има улазницу.

За безбедност у самој хали задужено је око 250 припадника Жандармерије, док је широм града распоређено више стотина полицајаца.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије