Читај ми!

Митровић: Не враћам се док се потпуно не опоравим

Кошаркаш Црвене звезде Лука Митровић рекао је да још не зна када ће се вратити на терен после повреде, као и то да ће сачекати да буде потпуно спреман јер само тако може да помогне екипи.

"Једино је сигурно да се нећу неспреман вратити у екипу, такав нисам потребан, нити имам неку корист од тога. Прикључићу се када будем био потпуно спреман", рекао је Митровић новинарима током дружења са навијачима у Звездиној продавници у Нишу.

Митровић није играо још од средине октобра прошле године, када је повредио колено на утакмици са Олимпијом у Јадранској лиги. Он је навео да је почео са озбиљним тренинзима, али да је тешко прогнозирати када ће тренирати са екипом.

"У озбиљном сам тренажном процесу. Још тренирам ван екипе, али то много боље изгледа него пре пар недеља. Изузетно сам задовољан како све то напредује", додао је капитен црвено-белих. Митровић, који је са екипом допутовао у Ниш на финални турнир Купа Радивоја Кораћа, изјавио је да му је изузетно драго што је поново у том граду.

"Љубитељи кошарке у том граду су жељни добре кошарке и драго ми је што имају прилику да је гледају и ван Београда. Драго ми је што се оваква такмичења одржавају у оваквим местима", навео је он. Како је рекао, Звезда је уз проблеме са повредама дошла на тај турнир, али да је екипа пуна оптимизма и даће све од себе да четврти пут заредом освоји Куп.

Митровић је истакао да не сумња да су све екипе "силно мотивисане" да освоје трофеј Купа Радивоја Кораћа и да га се неће тако лако одрећи.

"Наши резултати дају људима за право да нас прогласе за фаворите и свесно преузимамо ту улогу. Показали смо да умемо с тим да се носимо. Али, колико год неки други пребацивали ту лопту на нашу страну, чисто сумњам да би се лако одрекли овог трофеја", рекао је Митровић.

Звезда ће вечерас од 21.00 играти против Смедерева у четвртфиналу Купа, а ако победи у полуфиналу ће се састати са "вечитим" ривалом Партизаном.

Црвено-бели ће, након учешћа у Купу Радивоја Кораћа, играти против Ефеса у Евролиги, а та утакмица ће се у петак играти у Вршцу, због заузетости београдских хала Пионир и Арена.

Митровић је у Вршцу, играјући за Хемофарм, почео професионалну каријеру.

"То ће бити једна од утакмица за коју ће ми бити најжалије што ћу пропустити. Није било ни раније у плану да будем спреман за тај сусрет", рекао је Митровић.

Утакмица између Звезде и Ефеса играће се у петак од 20.00 у хали Миленијум.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара