Читај ми!

Берић: Учинићемо све да већ виђеног шампиона избацимо из Купа

Потпредседник кошаркашког клуба Партизан Мирослав Берић рекао је да је његова екипа показала да је поправила форму и да ће учинити све да "већ виђеног шампиона" Црвену звезду избаци у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа.

"Показали смо да смо подигли форму у последња два месеца, свима нам је у сећању победа против Црвене звезде (у Јадранској лиги). Не предајемо се и апсолутно улазимо у меч са жељом да победимо. Даћемо све од себе, надам се да ћемо имати велику подршку навијача. Учинићемо све да већ виђеног шампиона избацимо из Купа", рекао је Берић новинарима у Нишу.

Партизан се пласирао у полуфинале Купа Радивоја Кораћа, пошто је победио ФМП са 85:83, а екипа из Железника је у последњим тренуцима имала шут за победу. У првом полуфиналу Мега Лекс је победила Константин са 78:61.

"Када се погледа то су очекивани исходи, али нимало лаке победе Меге и Партизана. Постојала је могућност да се меч реши на једну лопту, ФМП је имао шут за победу, јесте из тешке ситуације али могао је да победи. Константин се добро држао, агресивно је кренуо и било је неизвесно до завршнице треће четвртине. Квалитет Меге се испољио у последњој четвртини и рутински је победила. Публика може да буде задовољна, а највише ме радује то што је дворана била препуна, поготово у другој утакмици", рекао је Берић.

Партизан ће у суботу од 21 час у полуфиналу играти против победника вечерашњег дуела Црвене звезде и Смедерева, а црвено-бели су велики фаворити.

"Као што смо били фаворити против ФМП-а, у сутрашњи дуел улазимо као аутсајдери, Звезда је апсолутни фаворит. Немамо императив као Звезда. Препуштамо улогу фаворита, али то не мора ништа да значи поготово у дербију, у једној утакмици", рекао је Берић.

Берић је навео да је тренер Партизана Александар Џикић јуче имао стомачни вирус и да је било неизвесно да ли ће водити екипу у дуелу са ФМП. Он је додао да је свестан великих осцилација у игри Партизана.

"Свесни смо да је могло да буде и супротно, да не будемо у Нишу него у Београду. Дешавају се велике осцилације, од ситуације у којој смо имали добру игру, огромну предност, атмосферу, дошли смо до тога да размишљамо да ли ће последња лопта да уђе у кош. Играчи су свесни да то више не сме да се догађа, да се проспе све што се радило 25-30 минута. Имамо празан ход од неколико минута, када од огромне предности дођемо до тога да се боримо за победу. Ако желимо да победимо Звезду, те празне минуте морамо да сведемо на минимум", рекао је Берић.

Упитан о ситуацији око проласка у Евролигу или наступа у Лиги шампиона Фибе, Берић је рекао да за сада нема ништа ново и да ће ускоро доћи време да се по том питању изјасне федерације, лиге и клубови.

"Не могу да кажем ништа, када дође тренутак да се изјаснимо, политика клуба ће бити јасна и бићете благовремено обавештени у ком смеру Партизан размишља", рекао је бивши капитен црно-белих.

Он је навео да се у јучерашњим утакмицама у Купу показало да није превелика разлика у квалитету екипа које се такмиче у Јадранској лиги и домаћем првенству.

"Сви би требало да се боримо да разлика буде што мања", рекао је Берић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара