Читај ми!

Партизан преживео ФМП, Мега Лекс лако са Константином

Кошаркаши Партизана успели су да савладају ФМП са 85:83 (24:21, 25:19, 18:17, 18:26) у узбудљивој завршници и пласирају се у полуфинале Купа Радивоја Кораћа у Нишу. Пласман у полуфинале обезбедио је и Мега Лекс који је савладао Константин са 78:61 (13:17, 22:15, 24:20, 19:9). Црно-бели у полуфиналу играју са бољим из дуелеа Црвена звезда – Смедерево (петак 21.00), а Мега ће играти са победником меча Металац – Борац који се игра у петак од 18.00 часова.

Црно-бели су водили скоро све време, а у последњу деоницу ушли су са 10 поена предности, али се ФМП вратио серијом тројки и био близу преокрета, али је Партизан сачувао вођство.
Утакмица је у једном тренутку била прекинута због увредљивог скандирања, а досуђене су и три техничке грешке, али није било већих инцидената.

Најефикаснији у победничком тиму био је Кевин Џонс са 21 поеном, уз седам скокова. Џамар Вилсон постигао је 15 поена, а Дарел Вилијамс је утакмицу завршио са 13 поена и девет скокова. Најефикаснији у ФМП-у били су Огњен Добрић са 23 и Филип Човић са 20 поена. Илија Ђоковић додао је 12, а Александар Бурсаћ 11 поена.

Партизан је у првој четвртини углавном водио, али се ФМП држао у игри и неколико пута је долазио до изједначења, али су црно-бели предвођени Дарелом Вилијамсом стекли три поена предности после првих 10 минута. Највећи проблем за црно-беле у том периоду биле су три личне грешке Еда Мурића, које је направио већ током првих шест минута.

Након одмора, Илија Ђоковић је везао седам поена ФМП-а, тако да је тим из Железника у 13. минуту повео са 30:29. Тренер Партизана Александар Џикић затражио је тајм-аут тада, а његов тим је после тога одговорио серијом од 9:0 и дошао до нове осетније предности, 38:30.
ФМП се није предавао и одговорио је серијом тројки, тако да су "лименке" поново пришле на поен заостатка, 40:39. Након још једног Џикићевог тајм-аута, Партизан је направио нову серију, овог пута 9:1 и на полувреме отишао с вођством од 49:40.

Партизан је сигурније почео друго полувреме и већ после четири минута деонице дошао до максималне предности од 16 поена, 58:42. ФМП е и даље није предавао, а и Партизан је грешио, тако да су "лименке" у последњу четвртину ушле са 10 поена заостатка, 67:57.
У последњој четвртини ФМП се потпуно вратио у меч предвођен серијом тројки Добрића и неколико пута је прилазио на по поен заостатка.

У последњем минуту Вилсон је погодио тројку за вођство Партизана 84:80, да би после тога Александар Бурсаћ изгубио лопту, али црно-бели нису искористили напад, само да би после тога Човић постигао тројку из велике удаљености за 84:83, 29 секунди пре краја.

Након тога је Вилсон са пенала постигао само један поен, а ФМП је имао 13 секунди за последњи напад, али га није искористио, јер је Ђоковић промашио из тешке позиције.

Мега је успела да надигра солидну екипу Константина са 78:61. Најефикаснији у победничком тиму били су Раде Загорац и Ђорђе Симеуновић са по 15 поена, 13 је постигао Огњен Јарамаз, а 11 Никола Јанковић. Екипу Константина је са 23 предводио Данило Тасић.

Мега је уз три поена Јарамаза повела на почетку утакмице, али су играчи Константина били мотивисанији и играли много боље пред око две хиљаде гледалаца у хали Чаир.

Константин је одмах преокренуо и стекао осам поена предности. Гости су средином друге деонице стигли заостатак и екипе су се смењивале у вођству све до средине треће четвртине, када је Мега серијом тројки стекла осетну предност, коју је чувала до краја утакмице.

Мега је у последњој деоници били доминантна, стекла максималних 18 поена предности, а екипа Константина је тројкама покушавала да надокнади заостатак, у чему није успела, тако да је екипа тренера Дејана Милојевића прошла у наредну рунду.

Противник Меге у полуфиналу биће победник дуела између Металца и Борца, који ће се играти сутра у 18.00.

У осталим утакмицама четвртфинала, вечерас од 21.00 ће се састати Партизан и ФМП, док ће сутра од 21.00 играти Црвена звезда и Смедерево 1953.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара