Тријумфа Партизана против Задра за опстанак

Кошаркаши Партизана победили су у Београду Задар са 87:76 (25:18, 16:27, 23:13, 23:18) , у 23. колу Јадранске лиге и тако практично дошли на корак од опстанка у регионалном такмичењу.

Партизан сада има 10 победа, колико има и Задар, али и Цибона, која сутра игра против Мега Лекса у Загребу.

Најефикаснији у победничком тиму био је Едо Мурић са 20 поена и седам скокова. Кевин Джонс завршио је утакмицу са 17 поена и седам скокова, док је Александар Цветковић имао 15 поена и три асистенције. Задар је предводио Глен Коузи са 19 поена, док је Борис Бањац постигао 15.

Београдски тим поново је играо пред пуним Пиониром.

Партизан је прву четвртину завршио са предношћу 25:18 и играо је врло борбено, али се Задар у другој деоници вратио у игру. Предвођен Гленом Коузијем, хрватски тим завршио је ту деоницу серијом 11:1 и на полувреме отишао са предношћу 45:41.

Партизан је и друго полувреме почео како је завршио прво: деконцентрисано и млако, тако да је Задар дошао до своје највеће предности на мечу од осам поена, 41:49.

Партизан је своје прве поене у другом полувремену постигао тек после око четири минута игре, када је Вања Маринковић дао два пенала. Али, Едо Мурић је одмах потом постигао први кош црно-белих из игре у другој деоници, а онда је цео домаћи почео да игра много боље и направио серију 18:2 и поново стекао убедљивију предност - 59:51.

Црно-бели су у последњих 10 минута ушли са вођством 64:58, али су се у последњој деоници распуцали и тако забележили убедљиву предност.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара