Фенербахче победио Ефес, Куча боља од Реала

Кошаркаши Фенербахчеа победили су на гостујућем терену у Истанбулу градског ривала Ефес са 77:73, у утакмици шестог кола Групе Е у Топ 16 фази Евролиге. Лаборал Куча је славила у Мадриду против Реала 77:68. Победу у гостима остварио је ЦСКА из Москве против Жалгириса, убедљиво - 94:59. Част домаћина одбранио је Олимпијакос који је савладао Кимхи са 89:77.

Кошаркаши Фенербахчеа победили су на гостујућем терену у Истанбулу градског ривала Ефес са 77:73 (18:21, 17:20, 20:16, 22:16) и остварили шесту победу.

Фенерахче су до победе предводили српски кошаркаш Богдан Богдановић са 15 поена, шест скокова и три асистенције и Екпе Јудо са 15 поена и пет скокова. Мелих Махмутоглу дао је 14 поена, а Боби Диксон 12 поена и четири асистенције. Јан Весели убацио је шест поена и имао седам скокова, а српски репрезентативац Никола Калинић четири поена.

У екипи Ефеса, коју са клупе предводи српски тренер Душан Ивковић, најефикаснији са по 15 поена били су Дарио Шарић и Чеди Осман.

На табели Групе Е прва је екипа Жељка Обрадовића Фенербахче са свих шест победа, док је Ефес трећи скором од по три победе и пораза.

У седмом колу 11. фебруара Фенербахче ће играти на свом терену против Уникахе, а Ефес дан касније у Атини против Панатинаикоса.

Кошаркаши Лаборал Куче победили су у гостима Реал Мадрид са 77:68 (19:19, 22:18, 18:12, 18:19), у утакмици шестог кола Групе Ф и остварили четврту победу.

Најефикаснији у екипи из Малаге био је Фабијен Козер са 15 поена и пет скокова, Јака Блажич постигао је 13, а Давис Бертанс 11 поена. Јанис Бурусис утакмицу је завршио са седам поена и 14 скокова.

У екипи Реал Мадрида Серхио Родригес био је најефикаснији са 18 поена, а Гиљермо Ернангомес постигао је 13 поена уз осам скокова.

Лаборал је тако остварио четврту победу у групи, а трећу узастопну и заузима треће место на табели, а актуелни првак Европе Реал Мадрид на петом месту има победу мање.

У седмом колу Лаборал ће 11. фебруара на свом терену играти против Бросе Баскетса, а Реал у Москви против Химкија.

Олимпијакос је у Атини победио Химки са 89:77 (20:24, 18:19, 24:17, 27:17) и остварио трећу победу у Гупи Ф. Јоргос Принтезис предводио је грчки тим до победе са 30 поена и девет скокова, а Василис Спанулис и Данијел Хекет постигли су по 14 поена. У екипи Химкија најефикаснији је био Тајрис Рис са 14 поена, а Џејмс Агустин постигао је 13 поена уз пет скокова.

Олимпијакос је прекинуо низ од три пораза и скором од по три победе и пораза заузима шесто место на табели, а Химки је прекинуо низ од три победе и други је са четири победе и два пораза.

Олимпијакос ће у седмом колу 12. фебруара играти у Москви против ЦСКА.

Кошаркаши ЦСКА из Москве убедљиво су победили домаћи Жалгирис са 94:59 (26:11, 18:18, 22:16, 28:14), у утакмици шестог кола Групе Ф и остварили четврту победу.

Руски тим је до победе предводио српски репрезентативац Милош Теодосић са 20 поена, три скока и четири асистенције, а добру партију приказао је и Нандо Де Коло са 19 поена. Джоел Фриленд додао је 13 поена и шест скокова, а Виталиј Фридзон 10 поена.

У екипи Жалгириса најефикаснији је био Паулас Јанкунас са 16 поена и једини је играч у литванском тиму са двоцифреним бројем поена.

ЦСКА је са четири победе и два пораза други на табели Групе Ф, а Жалгирис заузима последње осмо место на табели скором од победе и пет пораза.

У седмом колу, 12. фебруара, ЦСКА ће играти у Москви против Олимпијакоса а Жалгирис на гостујућем терену против Барселоне.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се