Коби погађао, Бјелица посматрао

Кошаркаши Лос Анђелес лејкерса победили су екипу Минесоте са 119:115 и тако прекинули серију од 10 узастопних пораза у НБА лиги. Бјелица није успео да се упише у стрелце, на другој страни бриљирао је Коби Брајант, који игра последњу сезону у каријери, убацивши 38 поена.

Лос Анђелес је овим тријумфом, не само прекинуо серију од 10 везаних пораза, већ је и избегао најдужи губитнички низ у историји франшизе. Л

Лејкерси су последњи пут везали 10 утакмица без победе још 1994. године.

Лејкерсе је до победе, прве од 12. јанура, предводио Коби Брајант, који је постигао 38 поена, највише од почетка сезоне и тако подсетио на своје најбоље дане. Он је постигао седам тројки, али и шест слободних бацања у последњих 16 секунди утакмице.

Брајанта је у редовима Лејкерса најбоље пратио Лу Вилијамс са 20 постигнутих поена.

У екипи Минесоте, која је уписала пети пораз у низу, најбољи је Ендрју Вигинс са 30 поена. Српски репрезентативац Немања Бјелица је на терену провео нешто више од шест минута, али се за то време није уписао у стрелце, нити је шутнуо ка кошу. Уписао је једино по један скок и асистенцију.

Кошаркаши Портланда су на свом терену славили против Милвокија са 107:95 и стигли до пете узастопне победе.

Најефикаснији у победничком тиму био је Си Џеј Меколум са 30 поена, док је у Милвокију најбољи био Крис Мидлтон са 21 поеном.

Торонто је у гостима био бољи од Финикса са 104:97, предвођен Кајлом Лоријем, који је постигао 26 поена.

Хјустон је на свом терену победио Мајами са 115:102. Џејмс Харден је био најбољи у победничкој екипи, са 26 поена и 14 асистенција, док је у редовима Мајамија најбољи био Двејн Вејд са 16 постигнутих поена.

Кошаркаши Бостона су савладали Њујорк са 97:89. У победничком тиму најефикаснији је био Ајзеа Томас са 20 поена. У Никсима је најбољи био Арон Афало са 18 поена, док је Кармело Ентони утакмицу завршио са 16 поена и 14 скокова.

Резултати:

Њујорк - Бостон 89:97
Хјустон - Мајами 115:102
Феникс - Торонто 97:104
Портланд - Милвоки 107:95
ЛА Лејкерс - Минесота 119:115 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се